Red vevlet koekjes met witte chocolade

Red vevlet koekjes met witte chocolade

Na 3 pogingen heb ik eindelijk het perfect recept voor dikke red velvet koekjes met witte chocolade. Knapperig van de buitenkant en chewy van binnen. Met dit recept heb je iets meer geduld nodig, het beslag moet namelijk 4 uur in de koelkast, maar dat is het zeker waard!

Ingredienten red velvet koekjes met witte chocolade: (voor 4 HELE groote koeken, of 8 normale)

  • 120 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 120 gram licht bruine bastard suiker
  • 90 gram fijne kristal suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 280 gram meel
  • 2 eieren
  • 30 gram cacao poeder
  • rode kleurstof
  • 100 gram witte chocolade (mag ook meer zijn natuurlijk)

Hoe maak je deze red velvet koekjes met witte chocolade?

Klop als eerste de roomboter los met een handmixer in een ruime kom. Voeg hieraan de lichte bastard suiker en de fijne kristalsuiker toe. Klop dit voor 2 minuten goed door op de hoogste stand en voeg dan 1 voor een de eieren toe aan het beslag.

Pak nu een aparte kom en zeef hier het meel, het bakpoeder en de cacao poeder in, roer dit goed door elkaar. Dit voorkomt klonten in het beslag. Voeg deze droge ingredienten nu in een keer toe aan het ‘natte’ beslag.

Je kan er voor kiezen om nogsteeds de handmixer te gebruiken maar het makkelijkste is om het beslag met de hand te kneden aangezien het een heel dik en vast beslag wordt.

Voeg nu de rode kleurstof aan het beslag toe tot dat het beslag fel rood kleurt. Dit is de kleurstof die ik gebruik. Je kan alle vloeibare kleurstoffen gebruiken, alleen geen poedervorm, dat tast namelijk de textuur van het beslag aan.

Hak nu de 100 gram witte chocolade in kleine stukjes en voeg deze ook aan het beslag toe.

Nu is het tijd om de koekjes te rollen. Ik rol van dit beslag 4 hele grote (dikke) koekjes of 8 middel maat koekjes. Rol het beslag in ballen en leg ze op een bakplaat.

Leg de bakplaat voor minimaal 4 uur in de koelkast. Dit zorgt er namelijk voor dat het beslag koud en hard wordt. Daardoor lopen koekjes minder uit tijdens het bakken en blijven ze mooi dik.

Nadat het beslag in de koelkast heeft gestaan kan je ze afbakken in de oven. Voor 10 tot 12 minuten op 180 graden (hetelucht)

Laat de red velvet koekjes even afkoelen op een rooster.

That’s it!

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

Cheesecake met red velvet cookie dough bodem

Red velvet pancakes met roomkaas glazuur

PS: Bewaar dit recept op pinterest19 thoughts on “Red vevlet koekjes met witte chocolade”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.