Heerlijke vanille cupcakes met stukjes stroopwafel, een zachte botercréme, zelfgemaakte karmamelsaus en extra stroopwafels. Laat je niet intimideren door de looks, deze cupcakes zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken!
Ingrediënten afwegen
Bij het maken van cupcakes is het van belang dat je de precieze hoeveelheid van de ingrediënten aanhoud. Met een klein verschil kunnen de cupcakes al een beetje anders uitvallen. Zorg er voor dat je alle ingrediënten nauwkeurig afweegt om teleurstelling te voorkomen 🙂

Karamelsaus zelf maken of kant en klaar kopen?
Alhoewel zelfgemaakt toch altijd net iets lekkerder is kan ik mij voorstellen dat je toch wat sneller klaar wilt zijn of geen zin hebt om het zelf te maken. Daarom zijn er 2 opties. Je kan de karamelsaus zelf maken met dit recept. Of je kan in de supermarkt ‘ bebogeen ‘ pasta kopen. Wanneer je dat even opwarmt in een pannetje krijg je hetzelfde effect.
Stroopwafel karamel cupcakes
10
cupcakesHeerlijke vanille cupcakes met stukjes stroopwafel, een zachte botercréme, zelfgemaakte karmamelsaus en extra stroopwafels.
Ingredienten
- Voor de cupcakes
125 gram ongezouten roomboter
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
100 gram stroopwafels (in stukjes gehakt)
- Voor de botercréme
200 gram ongezouten roomboter
250 gram poedersuiker
1 eetlepel melk
100 gram karamelsaus (volgens dit recept)
- Voor de topping:
10 mini stroopwafels
extra karamelsaus
Hoe maak je deze cupcakes?
- Verwarm de oven voor op 170 graden en verdeel 10 cupcake papiertjes over een muffin vorm en zet deze aan de kant.
- Doe de roomboter in een ruime kom en klop dit met de handmixer tot dat de boter lichter wordt van kleur. Voeg dan de suiker toe en mix nog eens voor 2 minuten op de hoogste stand.
- Meng met een spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag heen en voeg als laatste de stukjes stroopwafel toe.
- Verdeel met behulp van een ijslepel het beslag over de cupcake papiertjes.
- Zet de muffinvorm in het midden van de oven en bak de cupcakes voor 20 tot 25 minuten gaar.
- Laat de cupcakes volledig afkoelen buiten de oven
- Voor de botercréme; Klop de boter wederom met een elektrische mixer, tot dat de boter wit kleurt. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe en blijf goed mixen. Als laatste voeg je de melk en de karamelsaus toe. Zet de mixer nu op de laagste stand en meng nog eens voor 1 minuut zodat de créme mooi glad wordt.
- Vul een spuitzak met de Karamel botercréme en spuit deze op de cupcakes. Top af met een mini stroopwafel en eventueel extra karamelsaus.
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest!
