Stroopwafel karamel cupcakes

Heerlijke vanille cupcakes met stukjes stroopwafel, een zachte botercréme, zelfgemaakte karmamelsaus en extra stroopwafels. Laat je niet intimideren door de looks, deze cupcakes zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken!

Ingrediënten afwegen

Bij het maken van cupcakes is het van belang dat je de precieze hoeveelheid van de ingrediënten aanhoud. Met een klein verschil kunnen de cupcakes al een beetje anders uitvallen. Zorg er voor dat je alle ingrediënten nauwkeurig afweegt om teleurstelling te voorkomen 🙂

Stroopwafel cupcakes recept

Karamelsaus zelf maken of kant en klaar kopen?

Alhoewel zelfgemaakt toch altijd net iets lekkerder is kan ik mij voorstellen dat je toch wat sneller klaar wilt zijn of geen zin hebt om het zelf te maken. Daarom zijn er 2 opties. Je kan de karamelsaus zelf maken met dit recept. Of je kan in de supermarkt ‘ bebogeen ‘ pasta kopen. Wanneer je dat even opwarmt in een pannetje krijg je hetzelfde effect.

Stroopwafel karamel cupcakes

Recipe by annabellas
Porties

10

cupcakes

Heerlijke vanille cupcakes met stukjes stroopwafel, een zachte botercréme, zelfgemaakte karmamelsaus en extra stroopwafels.

Ingredienten

  • Voor de cupcakes
  • 125 gram ongezouten roomboter

  • 125 gram kristalsuiker

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel

  • 2 eieren

  • 2 eetlepels melk

  • 1 theelepel vanille extract

  • 100 gram stroopwafels (in stukjes gehakt)

  • Voor de botercréme
  • 200 gram ongezouten roomboter

  • 250 gram poedersuiker

  • 1 eetlepel melk

  • 100 gram karamelsaus (volgens dit recept)

  • Voor de topping:
  • 10 mini stroopwafels

  • extra karamelsaus

Hoe maak je deze cupcakes?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en verdeel 10 cupcake papiertjes over een muffin vorm en zet deze aan de kant.
  • Doe de roomboter in een ruime kom en klop dit met de handmixer tot dat de boter lichter wordt van kleur. Voeg dan de suiker toe en mix nog eens voor 2 minuten op de hoogste stand.
  • Meng met een spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag heen en voeg als laatste de stukjes stroopwafel toe.
  • Verdeel met behulp van een ijslepel het beslag over de cupcake papiertjes.
  • Zet de muffinvorm in het midden van de oven en bak de cupcakes voor 20 tot 25 minuten gaar.
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen buiten de oven
  • Voor de botercréme; Klop de boter wederom met een elektrische mixer, tot dat de boter wit kleurt. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe en blijf goed mixen. Als laatste voeg je de melk en de karamelsaus toe. Zet de mixer nu op de laagste stand en meng nog eens voor 1 minuut zodat de créme mooi glad wordt.
  • Vul een spuitzak met de Karamel botercréme en spuit deze op de cupcakes. Top af met een mini stroopwafel en eventueel extra karamelsaus.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Stroopwafel cupcakes recept

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: