Red velvet Oreo koekjes

Dikke red velvet koekjes met witte chocolade en Oreo

Het recept van classic red velvet koekjes staat al een tijdje op mijn website en is ook een van de populairste recepten. Alhoewel het nog steeds een super goed recept is wilde ik nóg dikkere koekjes maken die vrijwel niet uitlopen in de oven, na een paar experimenten heb ik dan ook wel echt een héél goed recept bedacht (al zeg ik het zelf) De Oreo vulling maak het daarnaast nog eens helemaal af.

De koekjes zijn heerlijk knapperig van buiten en chewy van binnen. Je kan ze ook tot 3 maanden lang in de vriezer bewaren en tot 5 dagen in de koelkast. Tip: Het is ook lekker om ze warm te eten! Verwarm dan de oven voor op 180 graden en bak ze nog een keer af voor 5 tot 6 minuten

Rode kleurstof

Het aller, aller, aller belangrijkste bij red velvet koekjes is een goede rode kleurstof. Vaak krijg ik de vraag/opmerking; bij mij worden de koekjes nooit fel rood. Dit is meestal door het gebruik van een poeder kleurstof of een kleurstof uit de supermarkt zoals bijvoorbeeld die van Dr. Oetker. De kleurstof van Dr. Oetker gaat het beslag hoogstens een beetje roze kleuren, that’s it. Ik gebruik standaard deze kleurstof. Met een theelepel kleur je meteen het hele beslag fel rood.

Het deeg laten rusten

Na het rollen van de koekjes is het belangrijk om de deeg bollen te laten rusten in de koelkast voor ongeveer 2 uur. Door het te laten koelen wordt de boter hard waardoor de koekjes minder snel zullen uitlopen in de oven. Dit is dus een manier om je koekjes dikker te krijgen. Als ik dit zelf in een recept zie staan denk ik ook al heel snel ‘Heb ik geen zin in, ik wil het nu bakken’ maar bij dit recept is het dus wél belangrijk. it’s worth the wait.

Hoeveel koekjes krijg je uit het recept?

Ik weeg elke keer 180 gram deeg af per koekje, dan krijg je 6 koekjes uit het recept. Het zijn dan ook echt geen ‘koekjes’ meer hoor, zeg maar koeken! Je kan ze zelf ook wat kleiner maken zodat je er meer koekjes uit krijgt. De baktijd zal dan één minuutje korter zijn.

Red velvet Oreo koekjes

Recipe by annabellas
Porties

6

koeken

Red velvet koekjes met witte chocolade en oreo vulling

Ingrediënten

 • 125 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

 • 125 gram licht bruine basterdsuiker

 • 100 gram fijne kristalsuiker

 • 1 theelepel bakpoeder

 • 365 gram patentbloem

 • 2 eieren

 • 7 gram cacao poeder

 • 120 gram witte chocolade druppels (of gehakte chocolade)

 • 6 oreo koekjes

 • Rode kleurstof

Hoe maak je deze koekjes?

 • Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristal suiker met een elektrische mixer
 • Voeg 1 voor een de eieren toe en mix goed door.
 • Voeg vervolgens het bloem, bakpoeder en de cacao poeder toe. Het beslag wordt nu erg dik.
 • Voeg rode kleurstof aan het deeg toe tot dat je een fel rood beslag krijgt
 • Kneed als laatste de witte chocolade stukjes door het deeg heen.
 • Rol van het beslag 6 grote bollen. Druk deze voorzichtig plat en leg een oreo koekje in het midden. Rol het beslag vervolgens weer voorzichtig dicht, wederom tot een bal.
 • Laat de deeg-ballen voor 2 uur rusten in de koelkast.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Bak de koekjes in het midden van de oven voor 10 tot 12 minuten. De koekjes zullen nog steeds zacht zijn (na het afkoelen worden ze harder). Laat ze vervolgens geheel afkoelen buiten de oven & enjoy!

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

 1. Kan ik hiervan ook chocolate chip cookies met oreo ipv red velvet?

  1. Hi! Dat kan zeker! Werkt op dezelfde manier 🤗

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: