Cheesecake met red velvet cookie dough bodem

Een tijdje terug kreeg ik van de maro een aantal smaken van wow cookiedough toegestuurd om uit te proberen. Met de red velvet variant heb ik de bodem gemaakt van deze heerlijke cheesecake!

Ingrediënten cheesecake met red velvet cookie dough bodem: (ik gebruik een taart doorsnede van 20cm)

  • 3 pakjes wow cookie dough red velvet
  • 350 gram roomkaas
  • 100 gram slagroom
  • 100 gram fijne witte suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 140 graden.

Vet de bodem en de zijkanten van de taartvorm in met boter of olie en bekleed met bakpapier. Ik vet de bodem eerst in zodat het bakpapier beter blijft plakken aan de vorm. Druk vervolgens de red velvet cookie dough tegen de bodem stevig aan met een lepel.

De cookie dough van wow cookie dough zijn zo gemaakt dat je ze gewoon ‘rauw’ kan eten. Het bevat dus geen rauwe eieren wat normaal wel te vinden is in cookie dough.

Zet de vorm even aan de kant terwijl je verder gaat met het cheesecake beslag.

Klop nu de roomkaas los met een handmixer voor ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de slagroom, eieren, suiker, vanille en de maizena toe. Mix dit nog eens op de hoogste stand voor 3 minuten. Giet het beslag vervolgens over de cookiedough bodem heen.

Plaats de cheesecake in het midden van de oven en zet er een (oven bestendig) bakje met water naast. Dit zorgt ervoor dat er geen scheuren komen in de bovenkant van de cheesecake. Bak de cheesecake voor 45 tot 50 minuten in de oven.

Laat vervolgens de cheesecake 2 uur in de oven afkoelen. Ik doe dit door een potlepel tussen de oven te steken zodat hij op een kiertje staat en de hete lucht weg kan.

Wanneer de cheesecake is afgekoeld zet je hem nog eens 2 uur in de koelkast zodat hij volledig kan opstijven.

That’s it!

Bewaartip: Bewaar de cheesecake voor 4 dagen in de koelkast

Advertenties

6 gedachten over “Cheesecake met red velvet cookie dough bodem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.