Red velvet cake met roomkaas glazuur

Red velvet cake met roomkaas glazuur

Zachte te luchtige red velvet cake getopt met vanille roomkaas glazuur. Op mijn site heb ik nu al minstens 5 verschillende cake recepten staan, maar deze spring er toch wel bovenuit! Een super zachte cake met een iets zurige glazuur blijkt een perfecte match.

Ingrediënten red velvet cake met roomkaas glazuur:

Voor de cake:

  • 250 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • rode kleurstof

Voor de roomkaas glazuur:

  • 100 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

Hoe maak je deze red velvet cake?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Begin met hij scheiden van de eieren. Doe het eiwit apart in een kom en klop deze stijf met een handmixer. Dit kan enkele minuten duren. Weet je niet zeker of het eiwit stijf genoeg is? hou dan de kom ondersteboven, beweegt het eiwit nog? klop dan nog even goed door. Zodra het eiwit klaar is kan je deze kom even aan de kant zetten.

In een andere kom; klop de roomboter los tot dat hij lichter van kleur wordt. Daarna kan je het zelfrijzen bakmeel, de suiker, vanille extract en eigeel toevoegen. Je zal merken dat het een heel erg dik beslag wordt. Meng het goed tot dat er geen klonten meer in het beslag zitten.

Voeg nu de cacao poeder toe en de rode kleurstof. Zelf gebruik ik deze rode kleurstof. Natuurlijk kan je ook een andere kleurstof gebruiken, maar zorg ervoor dat het geen poedervorm is. Dit kan namelijk de textuur van de cake veranderen. Voeg rode kleurstof toe tot dat je een donker rood beslag hebt.

Schep nu lepel voor lepel het opgeklopte eiwit toe aan het cake beslag. Doe dit met een grote lepel of pannenlikker zodat het cake beslag luchtig blijft.

Vet nu de bakvorm in met wat roomboter en bekleed deze met bakpapier. Stort het cake beslag in de vorm en zet hem in het midden van de oven.

Bak de red velvet cake gaar in 60 tot 70 minuten.

Maak ondertussen de roomkaas glazuur. Meng de roomkaas met de poedersuiker en het vanille extract goed door elkaar en zet deze in de koelkast tot dat de cake gaar en afgekoeld is.

Zodra de cake is afgekoeld kan je hem voorzichtig uit de vorm halen. Verdeel de roomkaas glazuur over de cake heen.

That’s it!

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

PS: Bewaar dit recept hier op pinterest!



2 thoughts on “Red velvet cake met roomkaas glazuur”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.