Intens rijke chocolade koekjes gevuld met ferrero rocher en stukjes pure chocolade. Dit zijn wellicht een van de machtigste koekjes die ik ooit gemaakt heb maar wel zeker het proberen waard!
Al eerder maakte ik koekjes met kokos en raffaello, die waren zo goed bevallen dat ik hoe dan ook een ferrero rocher versie moest maken. chocolate overload!
Cacao poeder
Ik merk zelf altijd heel veel verschil in de kwaliteit van cacao poeder. In dit recept gebruik ik 40 gram cacao poeder, dit maakt het beslag goed donker van kleur. Ik raad je aan om zelf even te kijken of het donker genoeg is. Je kan altijd nog wat extra cacao poeder aan de koekjes toevoegen.
Laat het deeg rusten in de koelkast
Zodra je het koekjesdeeg hebt gemaakt moet het eerst 2 uur rusten in de koelkast. Dit om 2 redenen: hierdoor kunnen de smaken goed intrekken in het deeg. De cacao poeder kan dan echt goed zijn smaak loslaten in het deeg. De belangrijkste reden voor het deeg te laten rusten is zodat de boter hard kan worden. Dit zorgt ervoor dat de koekjes goed dik blijven tijdens het bakken. Sla deze stap dan ook niet over.

Knapperig van buiten en zacht van binnen
Dat is natuurlijk precies wat je wilt hebben; een mooie goud bruine buitenkant en een zachte, chewy binnenkant. Wanneer je de koekjes uit de oven haalt kan het zijn dat ze nog heel zacht aanvoelen. Dat is helemaal geen probleem. Naar mate ze afkoelen zal je merken dat ze harder worden.
Chocolade fererro rocher koekjes
6
koekjesChocolade koeken gevuld met Ferrero Rocher
Ingredienten
125 gram ongezouten roomboter (kampertemperatuur)
125 gram licht bruine basterdsuiker
100 gram fijne kristalsuiker
2 eieren
380 gram patentbloem
40 gram cacao poeder
1 theelepel bakpoeder
6 ferrero rocher’s
100 gram pure chocolade druppels
Hoe maak je deze koekjes?
- Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristal suiker met een elektrische mixer
- Voeg 1 voor een de eieren toe en mix goed door.
- Voeg vervolgens het bloem, bakpoeder en de cacao poeder toe. Het beslag wordt nu erg dik.
- Kneed vervolgens de pure chocolade druppels door het deeg heen.
- Verdeel het koekjesdeeg in 6 bollen. Druk ze voorzichtig plat en leg een Ferrero rocher in het midden. Rol daarna het deeg weer dicht zodat er geen opening meer is.
- Leg de koek bollen op een bord en zet dit in de koelkast voor minimaal 2 uur.
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Bak de koekjes in het midden van de oven voor 10 tot 12 minuten. De koekjes zullen nog steeds zacht zijn (na het afkoelen worden ze harder). Laat ze vervolgens geheel afkoelen buiten de oven.
Notities
- Bewaar het recept hier op Pinterest!