Red velvet spritsen met witte chocolade

Eens iets nieuws op tafel zetten in plaats van de standaard koekjes? Maak dan eens deze red velvet sprits koekjes met witte chocolade! Het ziet er super leuk uit en is ook nog eens super lekker.

Ingrediënten red velvet spritsen:

 • 230 ongezouten roomboter
 • 130 gram witte bastard suiker
 • 2 eetlepels volle melk
 • 280 gram bloem
 • 10 gram cacao poeder
 • rode kleurstof
 • 200 gram witte chocolade
 • optioneel: witte kleurstof

Hoe maak je deze red velvet spritsen?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Zorg er als eerste voor dat de roomboter goed zacht is. Laat het geheel tot kamertemperatuur komen en doe hem dan nog eens voor 10 seconde in de magnetron.

Klop de boter voor een paar minuten romig in de keukenmachine. Voeg dan de witte basterd suiker toe en blijf het beslag goed luchtig kloppen. Doe vervolgens de bloem en de cacao poeder er bij. Het kan even duren voordat de cacao poeder zich in het beslag mengt.

Doe op het laatste de rode kleurstof en de melk er bij tot dat je een fel rood beslag hebt. Ik gebruik zelf deze kleurstof maar je kan natuurlijk elke andere rode kleurstof gebruiken. Ik raad het wel aan om geen poeder kleurstof te gebruiken, dit kan namelijk de textuur van het beslag veranderen.

Doe het beslag in een spuitzak met een kartel mondje en spuit in 1x de spritsen op een bakplaat. Zorg dat de rijen minstens 3 tot 4 centimeter uit elkaar liggen. De koekjes lopen namelijk nog een stukje uit.

Bak de red velvet spritsen in 25 minuten licht knapperig.

Haal de bakplaat uit de oven en snij de rijen voorzichtig in het formaat wat je wilt. Doe dit als de koekjes nog warm zijn, zo kan je ze makkelijk snijden zonder dat ze breken!

Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze ze gaat versieren.

Smelt de witte chocolade au bain marie en voeg eventueel wat witte kleurstof toe. Dit hoeft natuurlijk niet, maar dan is de chocolade wat geliger. Dip de red velvet sprits koekjes in de witte chocolade en leg ze weer terug op de bakplaat. Laat ze minimaal 1 uur drogen.

That’s it!

Bewaartip: Bewaar de red velvet spritsen voor een week in een afgesloten koek blik.

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

PS: Bewaar dit recept hier op pinterest!

Join the Conversation

 1. Ziet er heerlijk uit!

 2. Antoinette geukes says:

  Ik mis zout in het recept vooral omdat het spritsen zijn. In het recept wordt 2x vermeld dat suiker moet worden toegevoegd ik heb het na de boter gedaan. In het recept wordt ook niet vermeld wanneer je de melk erbij moet doen. Ik vond de spritsen vrij zacht en ook niet zoet genoeg dus ik doe er de volgende keer wat kristalsuiker bij. Verder een leuk recept.

  1. Hi Antoinette, Bedankt voor je reactie ! Ik heb dat met de suiker meteen aangepast, foutje van mij! De melk staat er echter wel bij, samen met de kleurstof 🙂 Je kan de spritsen gerust wat langer in de oven laten, dat worden ze krokanter 🙂

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: