Kinder bueno vulling

Zelfgemaakte Kinder bueno spread. JAA!! je leest het goed, een spread die naar de binnenkant van een Kinder bueno smaakt. Ik had verwacht dat ik een paar pogingen moest doen om echt in de buurt van Kinder bueno te komen, maar de eerste keer was het al raak! En dat met maar 3 simpele ingrediënten.

Deze spread kan je voor alles gebruiken; vul er koekjes mee, lekker voor in taarten maar ook gewoon om zo te eten. Een ding is zeker; je kan er waarschijnlijk moeilijk van af blijven.

Hazelnoten pellen

Je hebt 150 gram gepelde hazelnoten nodig in dit recept. Dat wilt dus zeggen zonder bruin velletje er om heen. Deze zijn echter best wel lastig te krijgen, tot nu toe vind ik ze alleen bij Koro. Mocht je deze willen bestellen kan je de code ANNABELLAS5 gebruiken voor 5% korting op je gehele bestelling.

als je die dus niet vindt of niet wilt bestellen, pel ze zelf!

Rooster de hazelnoten in de oven voor 10 minuten op 160 graden. Leg de warme hazelnoten vervolgens in een theedoek en wrijf er met een andere theedoek overheen tot dat de velletjes los komen. Ze hoeven niet perfect gepeld te zijn, een paar velletjes mogen er nog wel aan zitten, zolang het grotendeels maar weg is.

Kinder bueno vulling

Een goede Food processor is het halve werk

Van de hazelnoten maak je een hazelnootpasta. Dit kan alleen met een foodprocessor of een hele goede blender! Probeer het dus asjeblieft niet met een goedkope plastic blender te doen, grote kans dat hij stuk gaat door de dikke pasta.

In de foodprocessor hak je de hazelnoten tot een pasta. Dit kan wel even 10 minuten lang duren voordat het echt een pasta is. Geef dus niet op. Schraap af en toe de randen mee, het komt sowieso goed.

De kinder bueno vulling bewaren.

Bewaar de Kinder bueno spread in een glazen pot in de keukenkast. (of een donkere en droge plaats) Je kan deze spread tot wel 2 maanden bewaren (maar let’s be honest, dit blijft geen 2 maanden liggen)

Kinder bueno spread

Portie

250

milliliter

Zelfgemaakte Kinder bueno spread

IngrediËnten

 • 150 gram gepelde hazelnoten

 • 300 gram witte chocolade

 • 2 eetlepels zonnebloemolie

Hoe maak je het?

 • Rooster de hazelnoten voor 5 minuten in een pan op middelhoog vuur.
 • Doe de hazelnoten in een foodprocessor en begin met het kleinmaken van de hazelnoten
 • Ga door tot dat je een dikke pasta hebt. Dit kan ongeveer 10 minuten duren. Schraap af en toe de randjes weg.
 • Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en laat deze ietsje afkoelen.
 • Doe de olie bij de hazelnootpasta en mix dit nog eens goed door.
 • Voeg als laatste de gesmolten witte chocolade bij de hazelnootpasta en laat de foodprocessor dit nog eens goed mengen.
 • Doe de spread in een glaze pot en laat het 30 minuten rusten voor gebruik.

Bekijk hier de how to video (ingrediënten en verhoudingen in de video zijn voor een grotere portie)

Notites

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
 • Is het koud in huis? Dan heb je kans dat de vulling wat harder wordt. Leg de glazen pot dan even in een pan met warm water.

Join the Conversation

 1. Toen ik dit recept zag heb ik gisteren meteen alle dingen in huis gehaald! Vanochtend aan de slag gegaan: WAUW! Dit is niet normaal lekker en is echt precies kinder bueno.. bedankt voor dit heerlijke recept!

  1. Hi Rachelle! Wat super leuk om te horen!!!!

 2. Hoihoii, ik deze heerlijke vulling net gemaakt en hij s heerlijkk. Ik heb wel een vraagje hoe lang en waar kan ik hem het beste bewaren?

 3. Hoi Annabella, wat een super lekker recept. Ik was benieuwd of de vulling ook in een cake kan en gebakken kan worden? Ik hoor graag van je, Esther

  1. Hi Esther,

   Bedankt voor je reactie! Heel eerlijk gezegd heb ik dat nog niet geprobeerd.. maar ik denk van wel!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: