Koekjes met oreo en witte chocoladepasta

Het is weer eens tijd voor een XL koekjes recept. Dit keer deel ik met jullie het recept van deze super dikke Amerikaanse koekjes met stukjes oreo, witte chocolade en een witte chocoladepasta vulling. De Oreo koekjes zorgen voor nog wat extra crunch, dat super samen gaat met de romige witte chocoladepasta kern.

Koekjes vullen met witte chocoladepasta

Een koekje vullen met pasta is eigenlijk super simpel. Doe de pasta in een spuitzak (of gewoon een plastic boterhamzakje) en knip het hoekje er van af. Zodra je de koekjes uit de oven haalt zijn ze als het goed is nog een beetje zacht. Op dat moment stop je de spuitzak aan de bovenkant in het koekje, ongeveer tot de helft. Dan spuit je voorzichtig, niet te hard, de pasta er in. Zodra het koekje aan de bovenkant een klein beetje begint te scheuren weet je eigenlijk dat er genoeg vulling in zit. Haal de spuitzak er uit en laat vervolgens de koekjes helemaal afkoelen.

Witte chocolade pasta kopen

Witte chocolade pasta is eigenlijk wel in elke supermarkt te vinden. Zelf gebruik ik de pasta van het Albert Heijn huismerk. Bij de Jumbo heb je ook een huismerk variant, ze zijn ongeveer hetzelfde.

Deeg laten rusten in de koelkast

Zoals ik hierboven al zei; het enige nadeel met dit recept is dat je het deeg in de koelkast zo een 2 tot 3 uur moet laten rusten. Het rusten zorgt er namelijk voor dat je super dikke koekjes krijgt. Doe je dit niet zullen de koekjes tijdens het bakken uitlopen en plat worden.

Koekjes met oreo en witte chocoladepasta

Recipe by annabellas
Porties

6

koekjes

Super dikke Amerikaanse koekjes met Oreo’s, witte chocolade stukjes en een romige witte chocoladepasta vulling

Ingrediƫnten

  • 125 gram ongezouten roomboter

  • 130 gram licht bruine basterdsuiker

  • 100 gram fijne kristalsuiker

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 365 gram patentbloem

  • 2 eieren

  • 1 rol Oreo koekjes (gehakt in grove stukken)

  • 100 gram witte chocolade druppels

  • 150 gram witte chocoladepasta

Hoe maak je deze koekjes?

  • Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristal suiker met een elektrische mixer
  • Voeg 1 voor een de eieren toe en mix goed door.
  • Voeg vervolgens het bloem en de bakpoeder toe. Het beslag wordt nu erg dik.
  • Voeg als laatste de gehakte Oreo koekjes en witte chocolade druppels toe en kneed dit door het deeg heen.
  • Rol ongeveer 6 bollen van het koekjes beslag en leg dit op een bord. Zet het bord in de koelkast en laat de koek bollen voor 4 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vul een spuitzak met de witte chocoladepasta.
  • Leg de koek ballen op een bakplaat en bak de koekjes in het midden van de oven voor 10 tot 12 minuten. De koekjes zullen nog steeds zacht zijn (na het afkoelen worden ze harder)
  • Wanneer je de koekjes uit de oven haalt ga je ze meteen vullen. Steek de spuitzak boven in het midden van de koekjes. Spuit de pasta voorzichtig in het koekje tot dat je ziet dat de bovenkant begint te scheuren. Haal nu de spuitzak er voorzichtig uit en laat de koekjes geheel afkoelen.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: