Vanille cupcakes gevuld met kinder bueno spread en een heerlijke kinder bueno botercréme.
Als je van kinder bueno houdt moet je zeker deze cupcakes eens proberen! Het zijn eigenlijk simpele vanille cupcakes maar gevuld met kinder bueno spread (smaakt dus gewoon naar de binnenkant van een kinder bueno!) Daar bovenop komt een kinder bueno botercréme die het geheel afmaakt.
Cupcakes vullen
Het vullen van cupcakes is eigenlijk super simpel. Je snijd eigenlijk in het midden van de cupcake een gat en spuit hier de vulling in. Zelf doe ik dit meestal met een klein mesje of het uiteinde van een spuitmondje. Je kan dit filmpje bekijken als je de handelingen wilt zien.
Kinder bueno spread vulling
Om de cupcakes te vullen gebruik je dus kinder bueno spread. Dit kan je eenvoudig zelf maken met dit recept. Je kan er ook voor kiezen om het kant en klaar te kopen. Let’s dough it verkoopt het onder de naam ‘Kinderella’. Om 12 cupcakes te vullen heb je ongeveer 100 gram spread nodig. Daarnaas heb je ook 120 gram nodig voor de kinder bueno botercréme
Kinder bueno cupcakes
12
cupcakesVanille cupcakes gevuld met kinder bueno spread en kinder bueno botercréme.
Ingrediënten
- Voor de cupcakes
125 gram ongezouten roomboter
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren (kamertemperatuur)
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
- Voor de vulling
100 gram kinder bueno spread
- Voor de kinder bueno botercréme
300 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
300 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
120 gram kinder bueno spread
- Voor de topping
6 kinder bueno’s
Hoe maak je deze cupcakes?
- Verwarm de oven voor op 170 graden en verdeel 10 cupcake papiertjes over een muffin vorm en zet deze aan de kant
- Doe de roomboter in een ruime kom en klop dit met de handmixer tot dat de boter lichter wordt van kleur. Voeg dan de suiker toe en mix nog eens voor 2 minuten op de hoogste stand.
- Voeg de eieren, de melk en het vanille extract toe. Mix tot de ingrediënten gemengd zijn
- Verdeel met behulp van een ijslepel het beslag over de cupcake papiertjes
- Zet de muffinvorm in het midden van de oven en bak de cupcakes voor 20 tot 25 minuten gaar. Laat de cupcakes buiten de oven afkoelen.
- Maak ondertussen de botercréme: Klop de boter op een hoge stand met een elektrische mixer. Na 10 minuten kleurt de boter wit, dan is hij luchtig genoeg. Voeg dan de poedersuiker lepel voor lepel toe. Wanneer de poedersuiker geheel is opgenomen kan je de kinder bueno spread en het vanille extract toevoegen. Mix tot één geheel en doe de créme in een spuitzak
- Doe de kinder bueno spread die je als vulling gaat gebruiken ook in een aparte spuitzak.
- De cupcakes in elkaar zetten: maak in alle cupcakes een gat met behulp van een mes of de achterkant van een spuitmondje. Vul dit gat op met de kinder bueno spread die je in de spuitzak hebt gedaan. Maak hierboven op een toef van de botercréme en maak af met de helft van een kinder bueno.
Bekijk hier de video
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest!
