red velvet kinder bueno brownie bars

Red velvet cookie dough bodem met kinder bueno spread, kinder buenos en smeuïge brownie!

Alles wat lekker is in 1 bar stoppen; dat is zeker het proberen waard! Ik kan niet beschrijven hoe lekker deze brownie bars zijn. De eerste laag bestaat uit red velvet cookiedough, daar bovenop komt kinder bueno spread (smaakt precies naar de binnenkant van een kinder bueno!) Daar op nog extra kinder buenos en dan nog eens een brownie laag op het geheel af te maken.

Kinder bueno spread

De laatste tijd is er echt een hype op kinder bueno spread. In de UK verkopen ze dit als Kinderella, maar het is zo lastig om dit in Nederland te kopen! Sinds kort maakt let’s dough it dit zelf en is het dus ook hier te koop! En ja, het smaakt echt naar de binnenkant van een kinder bueno, niet normaal lekker!

Je kan er ook voor kiezen om de kinder bueno spread eens zelf te maken met dit recept. Ook heel lekker, kost alleen wat werk!

Kinderella

Bakvorm & laagjes maken

Voor deze bars gebruik ik deze bakvorm van 20 bij 20 centimeter. Hier krijg je 12 stukken uit gesneden ( of 9 hele grote stukken)

Voor het maken van de laagjes moet je netjes werken. Als eerste is het belangrijk om de bakvorm te bekleden met bakpapier. Hierdoor kan je de brownie bar en makkelijker uithalen. De eerste laag is het red velvet cookie dough. Deze druk je gelijkmatig plat tegen de bodem aan. Hierover komt de bueno spread, deze moet je gelijkmatig over het dough verspreiden met behulp van een spatel. Als het niet recht is zie je dit namelijk terug in het eindresultaat. Dan leg je netjes de kinder bueno repen er op en top je af met het brownie beslag. Deze strijk je ten slotte ook weer helemaal glad.

Lang recept

Toen ik dit recept aan het uittypen was realiseerde ik mij dat dit wel een erg lang recept is (lees: vooral veel ingrediënten. Dit komt doordat ik alles ‘from scratch’ maak. Wil je het jezelf nou makkelijker maken? Koop dan kant en klaar cookiedough en voeg rode kleurstof toe en koop dan ook meteen een brownie bakmix. Scheelt een hoop tijd! Maar zelf maken vind ik persoonlijk nóg leuker 😉

red velvet kinder bueno brownie bars

Recipe by annabellas
Porties

12

personen
Oven tijd

30

minuten

Red velvet cookiedough, kinder bueno brownie bars.

Ingrediënten

 • Red velvet cookiedough laag
 • 125 gram ongezouten roomboter

 • 125 gram licht bruine basterdsuiker

 • 100 gram fijne kristalsuiker

 • 1 theelepel bakpoeder

 • 2 eieren

 • 365 gram patentbloem

 • 7 gram cacao poeder

 • Goede rode kleurstof

 • 100 gram witte chocolade druppels

 • Kinder bueno spread
 • 200 gram kinder bueno spread van let’s dough it of 200 gram zelfgemaakte bueno spread. (zie notities hierboven)

 • Kinder bueno laag
 • Ongeveer 12 kinder buenos

 • Brownie laag
 • 87 gram ongezouten roomboter

 • 100 gram pure chocolade

 • 200 gram fijne kristalsuiker

 • 1.5 eieren

 • 1 theelepel vanille extract

 • snufje zout

 • 42 gram cacao poeder

 • 62 gram patentbloem

Hoe maak je deze bars?

 • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier.
 • Voor het red velvet cookiedough
 • Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristal suiker met een elektrische mixer.Voeg 1 voor een de eieren toe en mix goed door. Voeg vervolgens het bloem, bakpoeder en de cacao poeder toe. Het beslag wordt nu erg dik.
 • Voeg rode kleurstof aan het deeg toe tot dat je een fel rood beslag krijgt.
 • Kneed als laatste de witte chocolade stukjes door het deeg heen.
 • Druk het red velvet cookiedough goed aan tegen de bodem van de bakvorm.
 • Kinder bueno vuling
 • Smeer de kinder bueno spread op het cookiedough en leg vervolgens hier de kinder buenos op.
 • Voor de brownies
 • Doe de roomboter en 50 gram van de pure chocolade samen in een steelpan. Verwarm dit op laag vuur tot dat alles gesmolten is. Voeg vervolgens hier de kristal suiker aan toe en mix tot het één geheel is.
 • Doe het boter mengsel in een ruime kom en voeg één ei toe. Klop dit met een garde of elektrische handmixer. Zodra het ei is opgenomen voeg je het volgende ei toe en zo voorts.Blijf kloppen tot dat je een licht bruin mengsel hebt.
 • Voeg nu het bloem en de cacao poeder toe. Spatel dit samen met het zout en het vanille extract door het beslag heen. Hak de overige pure chocolade in grove stukken en voeg dit ook toe aan het brownie beslag.
 • Stort het brownie beslag boven op de kinder bueno’s en strijk glad met een spatel
 • Bakken
 • Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de bars voor 30 tot 35 minuten
 • Laat ze geheel buiten de oven afkoelen voordat je ze gaat aansnijden.

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: