Nutella prezel drip cake


Oke laten we eerlijk zijn, alles met Nutella is lekker maar deze Nutella pretzel drip cake is wel echt next level. Als je goed gaat op een zoet en zout combinatie is het lastig om van deze taart af te blijven.

Deze taart bestaat uit 3 lagen pretzel cake en is gevuld met luchtige Nutella botercréme. Voor de looks heb ik hem afgemaakt met een chocolade Nutella drip en extra pretzels. Zeg nou zelf, is het geen plaatje?

Kleine springvormen

Ik gebruik voor dit recept 3 kleine springvormen van 12cm. Zelf heb ik deze online gekocht. De taart bestaat dan ook uit 3 lagen cake. Mocht je maar 1 springvorm hebben kan je de lagen achter elkaar bakken in plaats van tegelijk.

Wil je een grotere taart maken? Verdubbel of verdriedubbel dan het recept. Dit taartje is voor 6 tot 8 personen.

Hoe smeer je een taart strak af?

Dat is altijd een van de eerste vragen die ik krijg als ik een taart recept plaats. Zorg er als eerste voor dat je een taartschraper hebt. Deze krijg je bijvoorbeeld bij de hema of bij bol.com.

Ook is het bangrijk om in 2 lagen te werken. De eerste keer dat je de taart afsmeert noemen we een ‘crumb coat’ eigenlijk vang je alle kruimels hier bij op en deze laag hoeft dan ook niet mooi en strak te zijn. Vervolgens zet je de taart voor minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de créme hard kan worden.

Daarna is het tijd voor de 2e laag botercréme. Deze doe je er lekker dik op en vervolgens strijk je deze glad met een taartschraper. Je zal merken dat het werken met 2 lagen veel makkelijker is.

Deze video kan ook heel helpvol zijn.

Tips voor een mooie drip

Heb je je taart mooi en strak afgesmeerd? Dan is het tijd voor de drip! Dit kan echter ook nog wel eens lastig zijn maar met een paar makkelijke tips is dit geen issue meer. Ik heb hier al eens een apart en uitgebreid artikel over geschreven. Klik HIER voor al mijn drip tips.

Nutella prezel drip cake

Recipe by annabellas
Porties

8

Personen

Een zoet/zoute taart met pretzels en Nutella botercréme

Ingrediënten

  • Voor de cake lagen
  • 100 gram pretzels

  • 240 gram bloem

  • 230 gram kristalsuiker

  • 1/2 theelepel baking soda

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • 175 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 3 eiwitten

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1/2 theelepel zout

  • 130 gram zure room (kamertemperatuur)

  • 120 gram melk (kamertemperatuur)

  • Voor de Nutella botercréme
  • 200 gram ongezouten roomboter

  • 200 gram poedersuiker

  • 1 eetlepel cacao poeder

  • 100 gram Nutella

  • Voor de Nutella chocolade drip
  • 150 gram nutella

  • 50 gram pure chocolade

  • 90 milliliter slagroom

  • Voor de decoratie
  • 50 gram prezels

Hoe maak je deze taart?

  • De cake lagen
  • Verwarm de oven op 170 graden en bekleed de springvormen met bakpapier.
  • Meng in een grote kom het bloem, de suiker, baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar. Zet deze kom aan de kant.
  • Klop in een andere kom de roomboter met een elektrische handmixer voor 3 minuten op een hoge stand.
  • Doe de kom met droge ingrediënten bij de boter en mix dit goed.
  • Mix in een andere kom de eiwitten, melk en de zure room. Doe dit ook met een elektrische mixer op een medium stand voor ongeveer 3 minuten.
  • Doe de natte ingrediënten nu bij het boter mengsel en mix tot dat alle ingrediënten gemengd zijn.
  • Snij de pretzels in grove stukken en doe deze bij het mengsel. Roer dit door elkaar met een spatel.
  • Verdeel het beslag over 3 bakvormen en zet deze in het midden van de oven voor 20 tot 25 minuten. Laat de cake lagen vervolgens geheel afkoelen.
  • Nutella botercréme
  • Klop de roomboter met een elektrische handmixer op een hoge snelheid voor minimaal 8 minuten. De boter moet geheel wit en fluffy zijn.
  • Voeg vervolgens lepel voor lepel de poedersuiker toe en blijf goed mixen.
  • Meng als laatste de cacao poeder en de Nutella er doorheen.
  • De taart in elkaar zetten
  • Begin met een laag cake. Smeer hier een laag Nutella botercréme op. Druk vervolgens een ander cake laag hier voorzichtig op. Herhaal deze stappen tot dat de cake lagen op zijn.
  • Smeer de cake volledig af met een dunne laag botercréme en zet deze voor 30 minuten in de koelkast
  • Smeer na die 30 minuten de rest van de botercréme op de taart en probeer deze zo strak als mogelijk af te smeren met behulp van een taartschaper.
  • Zet de taart nu wederom voor minstens 30 mintuten in de koelkast (het liefst 60 minuten)
  • Maak nu de Nutella drip: Verwarm de slagroom in een pan en zet het vuur uit als deze net begint te koken. Breek de pure chocolade in blokjes en doe dit in een kom samen met de Nutella. Giet de warme slagroom hieroverheen en roer dit goed door elkaar.
  • Doe de drip in een spuitzak of spuitfles en maak een chocolade drip.
  • Decoreer als laatste de taart met gehakte stukjes pretzel.

Bekijk hier de how to video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: