Chocolade Baileys cupcakes met chocolade lava kern

Met deze baileys cupcakes steel jij sowieso de show! Deze chocolade cupcakes hebben een verassende vulling van melk chocolade/Baileys ganache. De perfecte combi dus!

Ingrediënten Baileys cupcakes met chocolade kern (recept voor 12 stuks)

Voor de cupcakes:

  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 140 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 40 gram cacao poeder
  • 190 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel vanille extract
  • snufje zout

Voor de chocolade/Baileys vulling:

  • 100 gram melk chocolade
  • 120 gram slagroom
  • 2 eetlepels Baileys

Voor de topping:

  • 150 gram chocolade enchanted cream
  • 100 milliliter melk
  • 100 milliliter water
  • 50 milliliter Baileys
  • 12 pippetjes

Hoe maak je deze Baileys cupcakes?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Klop de boter en de suiker met een elektrische handmixer totdat deze gemengd zijn. Voeg vervolgens de eieren en het vanille extract toe. Zodra de ‘natte’ ingrediënten gemixt zijn kan het zelfrijzend bakmeel, de cacao poeder en het zout worden toegevoegd. Mix tot een glad beslag.

Verdeel het beslag over 12 cupcake papiertjes en bak ze in 16 tot 18 minuten gaar.

Maak ondertussen de vulling; doe de chocolade & slagroom in een kom (die in de magnetron mag). Zet de kom in de magnetron op de hoogste stand voor 20 seconde. Roer vervolgens goed en zet de kom terug in de magnetron voor 20 seconde. Herhaal dit tot dat de chocolade volledig is gesmolten. Voeg op het laatste de Baileys toe. Laat de ganache afkoelen en zet vervolgens in de koelkast.

Zodra de cupcakes klaar zijn; laat ze eerst volledig afkoelen voordat je de cupcakes gaat vullen en versieren. Maak vervolgens een gat in het midden van de cupcakes. Dit kan je doen door er met behulp van een mesje een rondje in te snijden en de cupcake uit te hollen of door dit hulpmiddel te gebruiken. Hiermee boor je als het ware een gat in de cupcake en krijg je de vulling er makkelijk uit.

Vul vervolgens het gat op met de chocolade/Baileyd ganache zoals hierboven te zien is.

Voor de topping gebruik ik chocolade enchanted cream. Dit gebruik ik omdat het een luchtige en lekker crème is waar je makkelijk een grote toef mee kan spuiten. Het is ontzettend makkelijk om te maken; je hoeft alleen maar melk en water toe te voegen en that’s it! (en even mixen natuurlijk)

Om de cupcake helemaal af te maken vul ik hartjes pippetjes met Baileys en steek ik ze in de crème. (tip: deze zijn heel goedkoop te krijgen via aliexpress)

Misschien vind je dit recepten ook leuk?

Nutella lava cakes

Advertenties

Een gedachte over “Chocolade Baileys cupcakes met chocolade lava kern

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.