Ferrero rocher drip cake

Zoek jij nog een leuk en feestelijk taartje? Dan is deze Ferrero rocher drip taart zeker het proberen waardt!. Deze Ferrero rocher taart is voor 6 tot 8 personen en bestaat uit 4 lagen chocolade biscuit, gevuld met nutella ganache en afgesmeerd met chocolade Nutella botercréme.

Dit taartje kan je 3 tot 5 dagen in de koelkast bewaren dus het is ook lekker makkelijk om van te voren te maken en met de kerst alleen maar een uur van te voren uit de koelkast te halen en te serveren.

Kleine springvorm

Voor dit taartje gebruik ik 2 bakvormen van 12 centimeter (zelf gebruik ik deze) Je bakt dus als het waren 2 biscuits en deze snij je door het midden waardoor je 4 lagen chocolade biscuit krijgt. Mocht je maar 1 bakvorm hebben kan je de biscuits natuurlijk in plaats van tegenlijk, apart bakken.

Hoe vul je deze taart?

Je spuit eerst een randje botercréme op het buiscuit. Vervolgens vul je het midden op met Nutella ganache en als laatste strooit je er gehakte hazelnotenn over heen. De botercréme rand spuit je er op zodat de vulling er niet uit kan lopen. (zie foto’s hierboven)

Een perfecte drip taart maken

Een drip taart ziet er heel erg makkelijk uit maar het heeft zeker wat oefening nodig. Ik heb afgelopen jaar dit artikel geschreven. Daar in staan al mijn tips voor een perfecte drip taart. Dus mocht je nog wat meer details willen over het maken van een mooie drip kan je dat artikel altijd nog even lezen.

Biscuit zelf maken of met een bakmix?

Bij deze taart maakt ik het chocolade biscuit zelf. Het duurt ietsjes langer maar als je dan toch bezig bent met zo een spectaculaire taart kan dat er ook nog wel bij. Mocht je daar toch geen zin in hebben kan je net zo goed bij de supermarkt een bakmix kopen voor chocolade biscuit. Onthoud wel: zelfgemaakt is meestal toch net iets lekkerder! 😉

Ferrero rocher drip taartje

Recipe by annabellas
Porties

8

personen

Een 4 laagse drip taart gemaakt van chocolade biscuit, Nutalla ganache en chocolade botercréme

IngrediËnten

 • Voor de chocolade biscuit
 • 90 gram bloem

 • 90 gram maizena

 • 30 gram cacao

 • 6 eieren

 • 180 gram kristal suiker

 • 1 zakje vanille suiker

 • Voor de Nutella ganache
 • 200 gram melk chocolade

 • 150 gram slagroom

 • 80 gram Nutella

 • Voor de vulling overig
 • 50 gram gehakte hazelnoten

 • Voor de botercréme
 • 300 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

 • 350 gram poedersuiker

 • 50 gram Nutella

 • 1 eetlepel vanille extract

 • 2 theelepels cacao poeder

 • Voor de chocolade drip
 • 100 gram pure chocolade

 • 100 gram slagroom

 • Voor de decoratie
 • 4 Ferrero rocher’s

 • 50 gram gehakte hazelnoten

Hoe maak je deze taart?

 • Voor de biscuit
 • Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak de chocolade biscuit via dit recept. Verdeel het beslag over 2 bakvormen van 12 centimeter en zet deze in het midden van de oven voor 25 minuten.
 • Laat de biscuit volledig afkoelen en snij dan elke biscuit door het midden zodat je 4 lagen krijgt.
 • Voor de Nutella ganache
 • Smelt de chocolade, slagroom en de Nutella au bain marie en giet dit in een kom. Dek deze af met folie en zet het voor 45 minuten in de koelkast. (niet langer anders wordt de ganache te hard om te vullen)
 • Voor de botercréme
 • Doe de roomboter in een ruime kom en klop de boter luchtig in de keukenmachine of met een handmixer
 • Het luchtig kloppen duurt het langste en is ook meteen het belangrijkste. Hoe langer je je boter klopt hoe lekkerder en luchtiger de crème straks wordt. Na een paar minuten zie je als het goed is de boter steeds lichter van kleur worden
 • Voeg nu lepel voor lepel de poedersuiker toe en blijf de crème goed kloppen tussendoor. Als alle poedersuiker is opgenomen kan je je cacao poeder, het vanille extract en de Nutella toevoegen. Mix dit goed door en doe de botercréme in een spuitzak.
 • Het in elkaar zetten van de taart
 • Begin met 1 laag biscuit. Spuit aan de buitenkant (zie foto’s hierboven) een rondje botercréme, vul het midden op met Nutella ganache en strooi hier de gehakte hazelnoten overheen.
 • Leg voorzichtig de volgende laag biscuit hier op en druk dit een beetje aan. Vul deze laag weer op dezelfde wijzen. Herhaal die stappen tot dat alle lagen gevuld zijn.
 • Smeer de botercréme nu ook aan de buitenkant met behulp van een paletmes en probeer de taart zo strak mogelijk af te smeren, gebruik eventueel een taartschraper. (voor het gladste resultaat smeer je de taart af, zet je hem 30 minuten in de koelkast en smeer je er vervolgens nog een laag op)
 • Zet de taart een uur in de koelkast voordat je verder gaat.
 • Maak nu de chocolade drip door de chocolade met de room au bain marie te smelten. Lat dit enkele minuten afkoelen en doe dit vervolgens in een spuitzak.
 • Spuit met behulp van de spuitzak de chocolade over de taart heen en strijk glad met een mes.
 • Zet de taart voor 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
 • Spuit met behulp van een spuitzak de overige botercreme in 4 toefjes op de taart en top deze af met de Ferrero rocher’s.
 • Druk als laatste de gehakte hazelnoten voorzichtig tegen de onderkant van de taart af.

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: