Een heerlijke carrot cake zonder toegevoegde suikers! Door de producten van Sukrin is het mogelijk om suikervrije baksels te maken zonder dat de smaak er onder door gaat
Ingrediënten carrot cake zonder toegevoegde suikers
- 4 eieren
- 300 gram sukrin gold
- 300 gram wortels
- 60 gram walnoten
- 350 gram bloem
- 1 eetlepel vanille extract
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel koek & speculaas kruiden
- 100 gram ongezouten roomboter
Voor de roomkaas vulling:
- 400 gram roomkaas
- 100 gram sukrin gold
- 1 eetlepel vanille extract
Hoe maak je deze carrotcake?
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)
Begin met het raspen van de wortels. Ik vind het fijn op grove stukken te raspen voor de carrot cake, je mag het ook fijn raspen, voor de smaak maakt het niks uit. Hak ook de walnoten in kleine stukjes.
Klop in een ruime kom de roomboter voor een paar minuten zodat deze luchtig wordt. Doe hier de Sukrin gold bij en mix tot dat de ‘suiker’ is opgenomen. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren aan het beslag toe.
Zodra je een glad beslag hebt kan je het bloem en de kruiden toevoegen. Leg dan vervolgens de mixer weg en schep met behulp van een spatel de geraspte wortel en gehakte walnoten toe.
Vet de bakvorm in die je gaat gebruiken met wat extra roomboter en stort het beslag in de vorm. Ik gebruik deze bakvorm van 15 cm. Het beslag is genoeg voor 2 lagen waarmee je een 4 laagste carrot cake kan maken. Je kan er voor kiezen als je 2 vormen hebt om ze tegenlijk te bakken, en anders achter elkaar!
Zet de vorm in het midden van de oven en bak de cake gaar in 35 tot 45 minuten.
Terwijl de carrot cake aan het afkoelen is kan je de roomkaas vulling maken. Dit doe je door de roomkaas een paar minuten luchtig te kloppen met een handmixer en vervolgens de Sukrin en het vanille extract toe te voegen.
Zodra de cake is afgekoeld kan je de de 2 cake’s door het midden snijden zodat je 4 x een helft hebt. Smeer tussen elke helft een laag van de roomkaas vulling en stapel de carrot cake. Maak het af met wat extra wortel rasp!
That’s it!
Wil jij nou ook zonder suiker bakken? met de code ANNE20 krijg je nu 20% korting op je gehele bestelling bij sukrin.nl


PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Van dit recept klopt iets niet. Lijkt bakpoeder te missen. Is massieve plak geworden. Jammer zonde van de ingrediënten. Baal enorm
Hi Karin! Ik heb het even nagekeken, maar het recept klopt toch echt! Heb je dezelfde maat bakvorm gebruikt?