Tiramisu met Baileys, de perfecte combinatie als je het mij vraagt. Een lekker dessert om de dag van te voren te maken!
Ingrediënten tiramisu met Baileys: (voor 6 personen)
- 5 eidooiers
- 500 gram mascarpone
- 150 gram fijne kristal suiker
- 30 lange vingers
- 60 milliliter Baileys
- 2 kopjes koffie
- 200 milliliter slagroom (gezoet)
- 20 gram cacao poeder
Hoe maak je deze tiramisu met Baileys?
Klop de eidooiers en de kristalsuiker schuimig met een elektriche handmixer. Voeg hier al mixend de mascarpone aan toe. Meng dit tot een glad beslag. Voor de smaak kan je nog wat vanille extract toevoegen maar dit is optioneel.
zet ondertussen 2 grote koppen koffie en voeg hier de baileys aan toe. Laat dit mengsel even afkoelen en dip hier vervolgens de lange vingers in. Verdeel de helft van deze lange vingers over de glaasjes of ovenschaal.
Schep nu 1-2 van het mascarpone beslag over de lange vingers. Top deze laag weer met lange vingers en ga zo door totdat het beslag op is.
Klop de slagroom stijf en gebruik dit als laatste laag. Sprinkler dan nog wat cacao poeder er overheen.
Het lekkerste is om deze Tiramisu nog even een nachtje in de koelkast te zetten. Maar je kan het natuurlijk ook gewoon meteen opeten.



Misschien vind je dit recept ook leuk?
PS: Bewaar dit recept op pinterest!