Luchtige tiramisu mousse

Deze luchtige tiramisu mousse is heerlijk om gewoon als dessert te eten. Daarnaast is het ook nog eens lekker als vulling van een taart of als toef op een cupcake! Zeker weten het proberen waard dus.

Ingrediënten tiramisu mousse: (voor 4 personen)

  • 250 milliliter slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 250 gram mascarpone
  • 1 theelepel amandel extract
  • 50 milliliter koffie of espresso
  • 70 gram poedersuiker
  • 50 gram cacao poeder

Hoe maak je deze tiramisu mousse?

Begin met het stijfkloppen van de slagroom. Dit kan je met de hand doen maar het gaat veel sneller en makkelijker met een elektrische handmixer. Voeg 1 zakje klopfix toe zodat de slagroom steviger wordt. Zet de slagroom even aan de kant.

Klop in een andere kom de mascarpone los en voeg het amandel extract toe. Klop tot dat het een romig beslag is.

Zeef de poedersuiker en voeg dit beetje bij beetje aan het mascarpone mengsel toe. Zodra de poedersuiker geheel is opgenomen door het beslag kan je de koffie of espresso toevoegen. Gebruik je espresso? dan krijgt de mousse een sterkere koffie smaak. Je mag natuurlijk altijd meer koffie toevoegen maar kijk uit dat de mousse niet te slap wordt!

Schep nu lepel voor lepel de slagroom in het mascarpone mengsel en vouw het beslag voorzichtig om. Door de slagroom er voorzichtig in te vouwen blijft de mousse lekker luchtig.

Zet de glaasjes klaar die je gaat gebruiken en schep hier een lepel van de tiramisu mousse in. Daarover zeef ik de cacao poeder. Herhaal deze stappen tot dat de tiramisu mousse op is, zo krijg je mooie laagjes.

That’s it!

Bewaartip: Bewaar deze tiramisu mousse voor 2 tot 3 dagen in de koelkast.

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: