Deze luchtige tiramisu mousse is echt een van mijn meest favorieten desserts. Het is een luchtige mousse maar stevige mousse die er ook nog eens heel mooi uitziet in een glaasje. Een perfect dessert voor de feestdagen maar ook voor andere tijden!
Luchtige tiramisu mousse
Servings
4
servingsEen luchtige tiramisu mousse, het perfecte dessert.
Ingrediënten
250 milliliter slagroom
250 gram mascarpone
1 theelepel amandel extract
50 milliliter koffie of espresso
70 gram poedersuiker
50 gram cacao poeder
Zo maak je deze mousse:
- Klop de mascarpone samen met het amandel extract, espresso en de poedersuiker.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf.
- Schep nu lepel voor lepel de slagroom in het mascarpone mengsel en vouw het beslag voorzichtig om. Door de slagroom voorzichtig om te vouwen blijft de mousse lekker luchtig.
- Doe het mengsel in een spuitzak en spuit in een 4 glaasjes een bodem. bedek deze vervolgens met cacao poeder.
- Ga zo door tot dat de glaasjes gevuld zijn.
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest.
Bewaartip: Bewaar deze tiramisu mousse voor 2 tot 3 dagen in de koelkast.
Misschien vind je deze recepten ook leuk?