Cookie dough.. even serieus; wie houdt daar nou niet van?! Heerlijk om tijdens het bakken van het rauwe deeg te snoepen. Vooral als je de cookie dough in een witte chocolade fudge stopt met chocolade stukjes.. niet normaal lekker!
Cookie dough maken zonder rauw producten
Ondertussen weet iedereen wel dat het eten van rauw cookie dough niet bepaald goed voor ons is. Dit komt doordat er rauwe eieren in zitten, dat geeft altijd een kleine kans op salmonella. Dus de eieren laten we vanzelfsprekend weg uit het cookie dough recept.
Wat veel mensen niet weten is dat in meel ook veel bacteriën zitten. Als je meel niet bakt kan dit (wel natuurlijk maar een hele kleine kans, maar better safe than sorry) ook zorgen klachten. Daarom doe ik voor de zekerheid altijd het meel 5 minuten in de oven op 180 graden.
Witte chocolade fudge
De basis van deze cookie dough fudge is een witte chocolade fudge. Maar heel eerlijk; het is met alle soorten chocolade super lekker. Dus als je wilt kan je het ook maken met melk of pure chocolade, de verhoudingen blijven dan gewoon hetzelfde.
Bakvorm
Ik maak mijn fudge altijd in een vierkante bakvorm van 20 bij 20 centimeter. Zo krijg je een mooie hoge fudge. Gebruik je een kleinere bakvorm? Dan kan het zijn dat je je fudge iets langer moet laten opstijven in de koelkast.
Cookie dough fudge
24
blokjesIngrediënten
- Voor de cookie dough balletjes
50 gram ongezouten roomboter
35 gram kristalsuiker
50 gram licht bruine basterdsuiker
1 theelepel vanille extract
110 gram patentbloem
40 gram chocolate chips
- Voor de fudge
600 gram witte chocolade
2 blikjes gecondenseerde melk
100 gram chocolate chips
Hoe maak je deze fudge?
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het patentbloem op een bakplaat en bak het voor 5 minuten op de bacteriën te doden.
- Kneed vervolgens alle ingrediënten van het cookie dough samen en rol hier kleine balletjes van. Laat deze voor 1 uur in de koelkast rusten.
- Doe witte chocolade samen met de gecondenseerde melk in een pan of kom en smelt dit au bain marie.
- Bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken eventueel met bakpapier.
- Giet de helft van het fudge beslag in de bakvorm. Doe hier de helft van de cookie dough balletjes op leggen en verdeel ook 50 gram chocolate chips hieroverheen.
- Giet vervolgens de andere helft over de cookie dough laag en decoreer vervolgens met de overgebleven chocolate chips en cookie dough balletjes.
- Laat de fudge voor 3 uur opstijven in de koelkast.
Recipe Video
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest

Ik heb het inmiddels gemaakt! Alleen werd de fudge bij mij niet volledig hard. De bovenkant wel, maar onderop (waar de fudge dus tegen de bakvorm aan zit) bleef het een beetje zacht en daardoor was het moeilijk om er mooie blokjes van te snijden. Heb je misschien tips?
Het was trouwens goddelijk, zo lekker! 😍
Ah super leuk om te horen!!! 😍 Heb je het au bain marie gesmolten of gewoon in een pan? Dan maakt meestal wel echt een groot verschil!