Een van de kerst desserts die bij mij dit jaar op tafel komt: Baileys mousse. Deze Baileys mousse heeft maar 5 ingrediënten en kan je makkelijk de dag van te voren maken. In een champagne glas kan je de mousse leuk serveren en eventueel wat decoreren met kerstkransjes of andere toppings/sprinkles.
Baileys mousse dessert
Porties
4
personenLuchtige mousse met Baileys
IngrediËnten
500 milliliter slagroom
1 zakje klopfix
80 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille extract
100 milliliter Baileys
Optioneel voor een diepere kleur: 1 eetlepel cacao
Hoe maak je deze mousse?
- Doe de slagroom samen met de klopfix in een kom en klop dit op hoge snelheid met een elektrische mixer.
- Wanneer de slagroom dikker begint te worden kan je lepel voor lepel de suiker toevoegen.
- Wanneer de slagroom helemaal stijf geklopt is voeg je als laatste de Baileys en het vanille extract toe (en eventueel nu ook de cacao poeder). Mix dit kort mee (niet te lang anders gaat het schiften)
- Doe de mousse in een spuitzak en vul de champagne glazen met mousse.
- Decoreer eventueel met chocolade kerstkransjes.
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest