Baileys mousse dessert

Een van de kerst desserts die bij mij dit jaar op tafel komt: Baileys mousse. Deze Baileys mousse heeft maar 5 ingrediënten en kan je makkelijk de dag van te voren maken. In een champagne glas kan je de mousse leuk serveren en eventueel wat decoreren met kerstkransjes of andere toppings/sprinkles.

Baileys mousse dessert

Recipe by annabellas
Porties

4

personen

Luchtige mousse met Baileys

IngrediËnten

  • 500 milliliter slagroom

  • 1 zakje klopfix

  • 80 gram kristalsuiker

  • 1 theelepel vanille extract

  • 100 milliliter Baileys

  • Optioneel voor een diepere kleur: 1 eetlepel cacao

Hoe maak je deze mousse?

  • Doe de slagroom samen met de klopfix in een kom en klop dit op hoge snelheid met een elektrische mixer.
  • Wanneer de slagroom dikker begint te worden kan je lepel voor lepel de suiker toevoegen.
  • Wanneer de slagroom helemaal stijf geklopt is voeg je als laatste de Baileys en het vanille extract toe (en eventueel nu ook de cacao poeder). Mix dit kort mee (niet te lang anders gaat het schiften)
  • Doe de mousse in een spuitzak en vul de champagne glazen met mousse.
  • Decoreer eventueel met chocolade kerstkransjes.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: