M&m salted caramel koekjes met caramel vulling

Dikke Amerikaanse koekjes gevuld met salted caramel m&m’s en zelfgemaakte caramelsaus. gegarandeerd lekker!

Ingrediënten m&m salted caramel koekjes met caramel vulling: (voor 4 super grote koeken of 8 ‘normale’ koekjes)

  • 125 gram ongezoute roomboter (kamertemperatuur)
  • 125 gram licht bruine basterd suiker
  • 90 gram fijne kristal suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 285 gram bloem
  • 2 eieren
  • Salted caramel m&m’s
  • Home made caramel

Hoe maak je deze m&m salted caramel koekjes?

Klop de roomboter los met de handmixer op de hoogste snelheid. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is anders gaan er klonten vormen in het beslag. Voeg de lichte basterd suiker en de fijne kristalsuiker nu toe aan de boter en klop dit nog eens goed door.

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en blijf het goed door elkaar mixen. Als de eieren geheel zijn opgenomen in het beslag is het tijd om de bloem en de bakpoeder toe te voegen. Vanaf nu is het makkelijker om het beslag te kneden met een keukenmachine of je handen, het wordt namelijk een heel dik deeg!

Nu is het tijd om de salted karamel m&m’s toe te voegen, zoveel als je wilt natuurlijk! Ik zelf gebruik ongeveer een half zakje. kneed deze door het koek beslag heen.

Rol van het beslag 4 grote bollen (of 8 kleine) en vorm met je vingers een gat tot het midden van de bol. Vul dit gat op met de home made caramelsaus en rol de deegbal weer voorzichtig dicht. Zorgt dat er geen gat meer is, anders loopt de carmel er uit tijdens het bakken!

Leg nu de deegballen op een bord of plank en zet deze voor minimaal 4 uur in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat het beslag nog steviger wordt en de koekjes dikker blijven tijdens het bakken.

Verwarm de over voor op 180 graden (hetelucht) en plaats de koekjes in het midden van de oven. Bak de koekjes gaar in 10 tot 12 minuten.

Laat ze even afkoelen en that’s it!

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Red velvet koekjes met witte chocolade

Rolo koekjes

PS: Bewaar dit recept op pinterest!

Join the Conversation

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: