Espresso walnoot taart

Espresso walnoot taart met espresso botercréme.

Deze espresso walnoot taart met botercréme is zo makkelijk om te maken! Omdat dat deze taart maar 2 lagen heeft is hij ook nog eens vrij snel gemaakt. Door de walnoten krijgt de cake een lekkere bite en is hij niet te zoet.

Bakvorm. Ik gebruik 2 bakvormen met een diameter van 18 centimeter. Dat is ongeveer voor 8 personen. Heb je maar 1 bakvorm, ook geen probleem.. Bak de cake lagen dan gewoon achter elkaar in plaats van tegenlijk.

Espresso botercréme. Deze espresso botercrime maakt de taart dan ook helemaal af! De botercrime is super makkelijk om te maken met maar 3 ingrediënten. Het belangrijkste is echter wel dat je de boter goed luchtig moet kloppen, anders blijft de crème naar boter smaken. Ik doe dit meestal voor 10 minuten op de hoogste stand. Meestal als de boter helemaal wit van kleur is, is die luchtig genoeg.

Oplos espresso. In plaats van echte espresso gebruik ik oplos espresso. Dit geeft een veel intensere koffie smaak dan dat je een pure espresso zou gebruiken. Doordat je het oplost in een klein beetje water krijg je dus een geconcentreerde smaak. Liever een lichtere koffie smaak? Gebruik dan oplos koffie inplaats van oplos espresso. Dit geldt natuurlijk ook voor de botercréme.

Spuitmondje. Ten slotte; ik gebruik zo een kartel spuitmondje om de toefjes mee te maken. Een tip als je veel bakt; kijk eens op alieexpress voor spuitmondjes, super goedkoop en (wat ik tot nu toe heb bestelt) van goede kwaliteit!

Espresso walnoot taart

Recipe by annabellas
Bakvorm

18

centimeter

Espresso walnoot taart met espresso botercréme

IngrediËnten

  • 3 theelepels oplos espresso, opgelost in 1 eetlepels heet water.

  • 220 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 4 eieren

  • 200 gram fijne kristalsuiker

  • Snufje cacao, kaneel, zout en eventueel koekkruiden

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 220 gram patentbloem

  • 100 gram gehakte walnoten

  • Voor de espresso botercréme
  • 250 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 400 gram poedersuiker

  • 2 theelepels oplos espresso, opgelost in 1 eetlepel heet water.

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvormen die je gaat gebruiken in met wat extra boter en bekleed met bakpapier.
  • Doe de roomboter en de suiker samen in een ruime kom. Klop dit met een elektrische handmixer of keukenmachine voor enkelen minuten op de hoogste stand, zodat de boter luchtig wordt.
  • Verlaag de snelheid van de mixer en voeg een voor een de eieren toe. Wacht tot een eigeheel is opgelost voordat je de volgende toevoegt.
  • Roer vervolgens de oplos koffie, kaneel, cacao, zout, bakpoeder en koekkruiden er door. Voeg tenslotte de walnoten toe.
  • Verdeel het beslag over 2 bakvormen en bak deze in het midden van de oven voor 20 tot 25 minuten.
  • Maak ondertussen de botercréme, Klop de roomboter luchtig. Dit kan enkele minuten duren. Als de boter wit kleurt is hij luchtig genoeg. Voeg tijdens het mixen lepel voor lepel de poedersuiker toe. (tip: Leg een handdoek over de mixer zodat de poedersuiker niet overal heen gaat)
  • Voeg als laatste de espresso toe en klop de crème nog eens voor 3 minuten.
  • Zorg ervoor dat de cake lagen geheel zijn afgekoeld voordat je verder gaat.
  • Maak op 1 cake laag toefjes botercrime met behulp van een spuitzak. Druk de andere kakelaar hier voorzichtig op aan en maak ook toefjes aan de bovenkant. Decoreer eventueel met extra walnoten!

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Kun je deze taart nog invriezen ?

    1. Hi Susan! Ik heb het bij deze nog niet geprobeerd maar ik denk als je het goed inpakt het geen probleem moet zijn!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: