Chocolade kaneel kerst cupcakes

Chocolade cupcakes met een hint van kaneel, een knapperige chocolade laag, zachte kaneel botercréme en kaneel kerstkoekjes. Een hele mond vol maar dan heb je ook wat! Heel eerlijk; deze cupcakes zijn best wel wat werk omdat we allen van scratch maken en er ook heel veel details zijn. Maar het is het echt dubbel en dwars waard, want ze zien er super leuk uit.

Kerstkoekjes met chocolade bakken

Het makkelijkste is als je eerst begint met het bakken en het decoreren van de kerstkoekjes die boven op de cupcakes staan. Dit is het recept wat ik daar voor gebruik. Zelf gebruik ik kleine uitstekers van een kerstboom en een peperkoek mannetje. Deze dip ik dan vervolgens in chocolade, super easy.

Kaneel kerst cupcakes recept

Gouden decoratie

Om de cupcakes helemaal af te maken gebruik ik gouden sterretjes en eetbaren glitters. Dit is niet noodzakelijk maar maken de cupcakes wel extra feestelijk. Zelf bestel ik dit altijd online maar in sommige supermarkten hebben ze ook vaak leuke sprinkles, zelfs bij de action haal ik regelmatig leuke toppings!

Chocolade kaneel kerst cupcakes

Recipe by annabellas
Porties

12

cupcakes

Chocolade cupcakes met een hint van kaneel, een knapperige chocolade laag, zachte kaneel botercréme en kaneel kerstkoekjes.

Ingrediënten

  • Voor de kerstkoekjes:
  • 125 gram patentbloem

  • 63 gram kristalsuiker

  • 75 gram ongezouten roomboter

  • 1/2 ei

  • snufje zout

  • 2 theelepels kaneel

  • 50 gram pure chocolade

  • Voor de cupcakes:
  • 200 gram ongezouten roomboter

  • 150 gram kristalsuiker

  • 4 eieren

  • 30 gram cacao poeder

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • 1 theelepel kaneel

  • Voor de chocolade laag:
  • 100 gram pure chocolade

  • 1 speculaas koekje (of 1 van de kerstkoekjes als je die over hebt)

  • Voor de kaneel botercréme:
  • 250 gram roomboter

  • 300 gram poedersuiker

  • 1 theelepel vanille extract

  • 3 theelepels kaneel

  • Voor de decoratie
  • Gouden sprinkles

  • Gouden glitters

Hoe maak je deze cupcakes

  • Begin met het maken van de kerstkoekjes
  • Maak 12 kleine kerstkoekjes met behulp van dit recept.
  • De cupcakes
  • Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)
  • Begin met het luchtig kloppen van de 200 gram ongezouten roomboter. Doe dit voor enkele minuten, tot dat de kleur van de boter lichter begint te worden. Voeg nu de kristalsuiker en het vanille extract toe.
  • wanneer het botermengsel luchtig genoeg is kan je de rest van de ingrediënten toevoegen. Het kan even duren voordat de cacao poeder zich mengt in het beslag, dus blijf het beslag goed mixen tot dat het een egale kleur heeft.
  • Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes en bak ze in het midden van de oven voor 15 tot 20 minuten. Laat ze vervolgens geheel afkoelen.
  • De chocolade laag:
  • Smelt de pure chocolade au bain marie en dip hier de bovenkant van de cupcake in.
  • Verkruimel een koekje en strooi de kruimels over deze laag heen. Laat de cupcakes 30 minuten rusten zodat de chocolade hard kan worden.
  • De kaneel botercréme
  • Klop de boter met een elektrische handmixer goed luchtig. Het liefst 10 minuten op een hoge stand.
  • Voeg vervolgens lepel voor lepel de poedersuiker toe terwijl je blijft mixen.
  • Voeg als laatste het vanille extract en de kaneel toe.
  • Doe de botercréme in een spuitzak en maak hier mee toefjes op de cupcakes
  • Decoreren
  • Top elke toef botercréme af met een kerst kaneel koekje.
  • Decoreer eventueel nog met goude sprinkles en glitters.

Bekijk hier de decoreer video

Notities

  • Bewaar het recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: