m&m crunchy caramel cheesecake

Romige cheesecake met crunchy caramel m&m’s en extra karamel drizzle!

Yess! een nieuw cheesecake recept. Ook meteen ietsjes anders dan dat je van mij gewend bent; het is namelijk een no bake cheesecake! . Doordat je de cheesecake niet bakt blijven alle m&m’s mooi van kleur en blijven ze lekker crunchy.

Bakvorm.

Voor bijna al mijn baksels gebruik ik een ronde bakvorm van 20 cm. Als je dus een grotere bakvorm gaat gebruiken probeer dan de ingrediënten x 1.5 te doen. Je kan ook deze ingrediënten aanhouden maar dan wordt de cheesecake wel een stukje dunner.

Karamelsaus

Voor de karamelsaus die er op zit gebruik ik dit recept. Een halve portie van dat recept is genoeg voor de gehele m&m cheesecake. Geen zin om zelf de karamelsaus te maken? Bij de supermarkt krijg je ook kant en klare potjes. Verwarm deze even kort en giet het vervolgens over de cheesecake heen voor hetzelfde effect.

m&m crunchy caramel

De crunchy carmale m&m’s zijn ondertussen niet meer heel erg nieuw, je krijgt ze daarom vrijwel in elke supermarkt. Door de harde karamel die er in de m&m’s zit zijn ze wel wat lastiger te hakken, dus ben voorzichtig! Als je het jezelf makkelijk wilt maken kan je ze ook in de foodprocessor of blender hakken.

Agar Agar

Agar Agar is net zoals gelatine een geleermiddel, alleen is het plantaardig en in poedervorm. Agar Agar vind ik zelf altijd heel makkelijk om te gebruiken, het zorgt er dus ook voor dat deze cheesecake goed stijf blijft zonder hem te bakken. Als je geen Agar Agar kan vinden vervang dit dan door 2 gelatine blaadjes. ( ik koop het overigens gewoon bij de albert Heijn)

No bake m&m cheesecake

m&m crunchy caramel cheesecake

Recipe by annabellas
porties

8

personen

No bake cheesecake met m&m’s en extra karamel

Ingrediënten

 • Voor de bodem
 • 130 gram maria koekjes

 • 100 gram ongezouten roomboter

 • Voor de cheesecake
 • 200 gram roomkaas

 • 50 gram fijne kristalsuiker

 • 2 zakjes klopfix

 • 10 gram vanille suiker

 • 430 verse slagroom

 • 150 gram gehakte crunchy karamel m&m’s

 • 2 theelepels agar agar

 • Voor de karamel topping
 • 1/2 portie Karamelsaus

 • 100 gram gehakte crunchy karmale m&m’s

Hoe maak je het?

 • Maal de maria koekjes geheel fijn in een foodprocessor of blender. Er mogen geen grove stukken meer inzitten. Bekleed ondertussen ook de bakvorm met bakpapier.
 • Smelt de ongezouten roomboter en voeg dit bij de fijn gemalen maria koekjes. Kneed dit goed door en stort dit in de bakvorm. Druk het koekbeslag goed aan tegen de bodem met de bolle kant van een lepel. Zet dit in de koelkast.
 • Doe de roomkaas, vanille suiker, kristal suiker en de klopfix in een ruime kom en klop dit met een elektische mixer voor ongeveer 5 minuten op een middel hoge stand.
 • Voeg nu beetje voor beetje de slagroom toe terwijl je blijft mixen. Doe dit niet te snel, anders mixen de ingredienten niet goed! Voeg dan de agar agar toe en klop het mengsel stijf.
 • Voeg als laatste de gehakte m&m’s toe. Schep het cheesecake mengsel in de bakvorm en strijk glad met een spatel of lepel. Dek de vorm af met wat zilverfolie en laat het voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. (4 uur is het beste!)
 • Wanneer de cheesecake klaar is met opstijven maak je de karamelsaus
 • Laat de karamel iets afkoelen en giet het dan over de bovenkant van de cheesecake heen. Maak het af met extra gehakte m&m’s!

Notities

 • Bewaar de cheesecake tot 3 dagen in de koelkast
 • PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest

Join the Conversation

 1. Woah een soort m&m’s Mcflurry cheesecake! 🤤 Die ga ik zeker binnenkort maken!

  1. Ja zo iets inderdaad!! Haha leuk!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: