Vanille cupcakes met witte chocolade botercréme, chocolade nestjes en paaseieren.
Het 2e Paas recept van dit jaar! Simpele vanille cupcakes met witte chocolade botercrème, zelfgemaakte chocolade nestjes met paaseitjes er in.
Weetabix vogelnestjes
De chocolade vogelnestjes zijn gemakt van weetabix en pure chocolade. Weetabix is eigenlijk een soort ontbijtgraan die vaak in engeland wordt gegeten. Bij de albert heijn kan je het kopen. Om de nestjes te maken smelt je de chocolade en breek je de weetabix. Dit meng je door elkaar en vorm je in een soort nestjes. Om de nesjes te krijgen doe ik het in een kleine muffinvorm (klein glas werkt ook) aandrukken zodat je een ‘schuitje’ krijgt waar je de paaseieren in kan leggen. Je kan ook een ander soort cornflakes/graan gebruiken, de textuur zal dan alleen iets anders zijn maar het werk op dezelfde manier.
Cupcakes bakken
Omdat de toppings van deze Paas cupcakes al veel smaak hebben heb ik er voor gekozen om de cupcake vrij simpel te houden. Basic vanille. Op zich ook een heel makkelijk recept, zorg er wel voor dat je alles precies afweegt. Bij een klein verschil kunnen cupcakes al heel anders uitvallen. Wil je toch een iets specialere cupcake? probeer ze eens te vullen met lemon curd. Zó lekker!
Vogelnest cupcakes voor Pasen
10
cupcakesVanille cupcakes met witte chocolade botercréme, chocolade vogelnestjes en paaseieren.
Ingrediënten
- Voor de cupcakes
125 gram ongezouten roomboter
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren (kamertemperatuur)
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
- Voor de botercréme
250 gram ongezouten roomboter ( kamertemperatuur)
250 gram poedersuiker
200 gram witte chocolade
- Voor de chocolade nestjes
4 weetabix
100 gram pure chocolade
- Voor de topping
Chocolade m&m eitjes
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 170 graden en verdeel 10 cupcake papiertjes over een muffin vorm en zet deze aan de kant
- Doe de roomboter in een ruime kom en klop dit met de handmixer tot dat de boter lichter wordt van kleur. Voeg dan de suiker toe en mix nog eens voor 2 minuten op de hoogste stand.
- Voeg de eieren, de melk en het vanille extract toe. Mix tot de ingrediënten gemengd zijn
- Verdeel met behulp van een ijslepel het beslag over de cupcake papiertjes
- Zet de muffinvorm in het midden van de oven en bak de cupcakes voor 20 tot 25 minuten gaar. Laat de cupcakes buiten de oven afkoelen.
- Voor de chocolade nestjes: Breek de weetabix in kleine stukjes. Smelt de chocolade au bain marie en giet deze over de weetabix heen. Meng tot dat alles onder de chocolade zit. Vorm 10 nestjes van de mix. Het makkelijkste is om ze in een muffinvorm te doen en voorzichtig tegen de randen aan te drukken. Zet de vorm voor een uur in de koelkast.
- Voor de witte chocolade botercréme: Smelt de witte chocolade au bain marie en laat deze goed afkoelen. Klop de boter op een hoge stand met een elektrische mixer. Na 10 minuten kleurt de boter wit, dan is hij luchtig genoeg. Voeg dan de poedersuiker lepel voor lepel toe. Verlaag vervolgens de stand van de mixer en giet met een dunne straal de witte chocolade er bij. Wanneer de créme te dik is kan je eventueel nog de melk toevoegen. Doe de botercréme in een spuitzak
- Zodra de cupcakes zijn afgekoeld: Spuit de botercreme op de cupcakes, leg er voorzichtig een chocolade nestje op en top af met paaseitjes!
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest!
