Kaneel muffins met crumble

Herfstige kaneel muffins getopt met een krokante kaneel crumble en glazuur om het mee af te maken.

Kruiden. In deze muffins gebruik ik kaneel kruiden, maar er zijn verschillende variaties mogelijk! Ook heb ik ze al een gemaakt met pumpkin spice kruiden en/of koek kruiden. allebei even lekker en geven hetzelfde effect.

Vullen van de vormpjes. Normaal vul je muffin/cupcake papiertjes 2/3 omdat ze nog een flink stuk omhoog komen tijdens het bakken. Bij dit recept vul ik de cupcake papiertjes bijna helemaal vol. Je wilt juist dat een muffin bol gaat staan en niet zo plat blijft als een cupcake.

Kaneel muffins met crumble

Recipe by annabellas
Porties

12

muffins
Totale Bereidingstijd

50

minuten

kaneel muffins met een crunchy crumble

Ingredienten

  • Voor de muffins
  • 300 gram patentbloem

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1/2 theelepel zout

  • 60 gram gesmolten ongezouten roomboter

  • 60 milliliter zonnebloemolie

  • 240 milliliter volle melk

  • 180 gram kristalsuiker

  • 60 gram zure room

  • 2 eieren

  • 1 eetlepel kaneel kruiden

  • Voor de crumble
  • 70 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 100 gram patentbloem

  • 110 gram kristalsuiker

  • 2 theelepels kaneel kruiden

  • Voor het glazuur
  • 100 gram poedersuiker

  • 2 eetlepels water

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel 12 cupcake papiertjes over een muffinvorm
  • Meng het patentbloem, bakpoeder en het zout door elkaar. Zet dit even aan de kant.
  • Mix met een elektrische handmixer de eieren, melk, zure room, zonnebloemolie, kristalsuiker,roomboter en de kaneel kruiden door elkaar. Mix op de middelste stand tot dat er geen klonten meer in het beslag zijn.
  • Voeg 1/2 van het bloem mengsel aan de natte ingrediënten toe en mix dit goed door. Zodra de bloem geheel is opgenomen voeg je de andere helft toe en mix wederom goed.
  • Verdeel het beslag met behulp van een ijsschep over de cupcake papiertjes. Vul ze tot bijna aan het randje
  • Doe alle ingrediënten van de crumble in een kom en kneed met behulp van je handen het deeg. Na een tijdje zal het een kruimelig deeg worden. Strooi dit over het beslag.
  • Zet de muffinvorm in het midden van de oven en bak de muffins in 25 tot 30 minuten gaar
  • Laat de muffins volledig afkoelen
  • Meng de poedersuiker samen met het water en drizzle dit over de muffins. Top eventueel af met wat extra poedersuiker

Notes

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest

Join the Conversation

  1. Misschien kijk ik er overheen, maar zie nergens het recept staan.

    1. Ohh wat gek!! Staat er toch wel echt op.. misschien even via een andere browser proberen❤️

      1. Hmmm. Ik kijk hem nu via mijn telefoon. Straks nog eens via de computer kijken.

    2. Hoihoi, dat heb ik ook op mijn telefoon via wordpress, maar via de drie puntjes rechtsboven in beeld kun je dan de optie ‘site bezoeken’ aanklikken en dan zie je het recept erbij. Hopelijk heb jij hier ook wat aan? Fijne avond.

      1. Yesssss! Gelukt! Van de week kaneel muffins met crumble maken.

  2. Yummm lekker weer, wij zijn dol op recepten met kaneel, ik sla het recept vast op om uit te gaan proberen ❤️

  3. Als er kaneel in zit, dan moet het wel lekker zijn !

    1. haha, mee eens!

  4. Ooooh met kaneel, als ik dit lees vervloek ik weer al die stomme intoleranties 🙁

    1. ah nee…. ! Wat jammer!!

      1. Tja, er zijn ergere dingen in denk ik dan 🤷‍♀️

  5. Ze waren HEERLIJK😍 1 onduidelijkheid, zit er wel of geen boter in het cakebeslag? Aangezien het wel in de ingredienten staat, maar verder niet terugkomt in de beschrijving. Ik wil hem nu graag als een grote cake bakken, hoelang moet de cake dan in de oven?😊

    1. Wat leuk dat je ze gemaakt hebt! Ik zie het inderdaad, heb het aangepast, de boter komt inderdaad in het beslag! Heb je hem met of zonder boter gemaakt? Ik zou zeggen voor de cake rond de 50 tot 60 minuten! Laat je me weten hoe de cake is geworden? 🙂

  6. Dit ziet er heerlijk uit! Ga ik ook maar eens proberen!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: