Pink gin tonic cheesecake

Mijn favoriete drankje in de zomer is toch wel een pink gin tonic met verse bosvruchten en heel veel ijsklontjes! Dus waarom geen dessert met deze smaken maken? Ik moet zeggen dat ik een paar pogingen nodig had om een lekker recept met gin te maken, maar uiteindelijk is daar dan toch de pink gin tonic cheesecake!

Een no bake cheesecake met een knapperige koekjes laag, romige gin cheesecake en een gin-tonic-gelei laagje. Deze cheesecake is erg makkelijk om te maken, hij hoeft namelijk niet in de oven. Het is een kwestie van ingrediënten mengen en late opstijven!

Gelatine blaadjes of agar agar?

ik gebruik in dit recept gelatine blaadjes. Normaal gesproken gebruik ik agar agar maar schijnbaar vinden mensen het moeilijk om agar agar in hun supermarkt te vinden. Het werk allebei even goed. Als je liever agar agar wilt gebruiken gebruik dan in plaats van de gelatine blaadjes ongeveer 2 theelepels (per gelatine blaadje)

Pink gin tonic cheesecake

Bakvorm

Voor deze gin tonic cheesecake gebruik ik deze bakvorm van 20 centimeter. Je kan natuurlijk elke soort bakvorm gebruiken maar houd er rekening mee dat als je een grotere bakvorm gebruikt de cheesecake minder hoog wordt.

Optioneel: roze kleurstof

Door de pink gin wordt de cheesecake en de gelei laag sowieso roze. Het ligt er natuurlijk wel aan welke gin je gebruikt. Mocht je de gelei nog rozer willen maken kan je altijd nog een beetje kleurstof toevoegen. zelf gebruik ik deze. Je kan elke kleurstof gebruiken maar alleen niet een kleurstof in poedervorm.

Pink gin tonic cheesecake

Recipe by annabellas
Porties

10

personen

Een no bake cheesecake met een knapperige koekjes laag, romige gin cheesecake en een gin-tonic-gelei laagje.

IngrediËnten

 • Voor de koekjes laag
 • 150 gram biscuit koekjes

 • 80 gram ongezouten roomboter

 • Voor de gin – cheesecake laag
 • 300 milliliter slagroom

 • 400 gram roomkaas

 • 150 gram kristalsuiker

 • 1 theelepel vanille extract

 • 100 milliliter pink gin

 • 4 gelatine blaadjes

 • 1 eetlepel water

 • Voor de gin-tonic-gelei laag
 • 100 milliliter pink gin

 • 100 milliliter tonic

 • 80 gram kristalsuiker

 • 4 gelatine blaadjes

 • Optioneel: roze kleurstof

Hoe maak je deze cheesecake?

 • Bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier.
 • Doe de biscuit koekjes in een foodprocessor of blender en hak deze fijn. Smelt de boter en voeg dit bij de koekjes. Meng dit goed door elkaar heen en stort het koekjes deeg in de springvorm. Duw met een spatel of de bolle kant van een lepel het koekjes deeg goed en stevig aan tegen de bodem.
 • Voor de cheesecake laag: Week de gelatine blaadjes in een bakje water. Klop ondertussen de slagroom stijf en voeg de roomkaas, vanille extract, pink gin en de suiker toe. Mix tot dit een geheel is. Breng 1 eetlepel water aan de kook, knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan het kokend water. Roer tot dat de gelatine blaadjes gesmolten zijn. Voeg de gelatine aan het cheesecake beslag toe en mix dit goed door elkaar. Stort het cheesecake beslag in de bakvorm.
 • Zet de bakvorm voor 3 uur in de koelkast zodat de cheesecake laag kan opstijven.
 • Voor de gin-tonic-gelei laag: Week de gelatine blaadjes in een bakje water. Doe de tonic met de suiker (en eventuele kleurstof) in een pan en breng dit aan de kook. Knijp de gelatine blaadjes uit en doe dit bij de tonic. Roer tot de blaadjes gesmolten zijn. Voeg als laatste de pink gin toe en laat dit 10 minuten afkoelen in de pan. (als het te heet is krijg je geen mooie lagen) Giet de gin gelei voorzichtig over de cheesecake laag.
 • Zet vervolgens de springvorm weer in de koelkast en laat de cheesecake in zijn geheel nog eens 4 uur opstijven.

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Pink gin tonic cheesecake

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: