Half red velvet, half chocolade dat is pas the best of both worlds! Deze koekjes zijn crispy van de buitenkant en chewy van binnen!
Ingrediƫnten red velvet/chocolade koeken: (voor 8 grote koeken)
- 240 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 220 gram licht bruine bastard suiker
- 170 gram kristal suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 560 gram bloem
- 4 eieren
- 1 eetlepel vanille extract
- 40 gram cacao poeder
- rode kleurstof
- 100 gram chocolate chips
Hoe maak je deze koeken?
Begin met het luchtig kloppen van de boter met een elektrische handmixer. Zodra de boter lichter van kleur wordt is hij luchtig genoeg. Voeg hieraan de licht bruine basterd suiker, de kristal suiker, vanille extract en de eieren aan toe. Mix tot het beslag een geheel wordt.
Voeg nu in 1x het bloem en de bakpoeder toe en mix het beslag 5 minuten op hoge snelheid. Als het goed is heb je nu een dik koekjes beslag. Verdeel dit beslag in 2 delen.
Voeg aan 1 deel 35 gram cacao poeder toe en 50 gram chocolate chips. Dit is voor het chocolade gedeelte. Aan het 2e deel voeg je 5 gram cacao poeder toe, 50 gram chocolate chips & de rode kleurstof. De kleurstof is in dit recept erg belangrijk. Bij de meeste mensen mislukt vaak de red velvet kleur omdat zij een kleurstof gebruiken die niet sterk genoeg is. Zelf gebruik ik deze. Met 2 theelepels kleurt hierdoor het beslag fel rood.
Zet allebei de kommen in de koelkast voor minstens 30 minuten. dit zorgt ervoor dat je grote en dikke koekjes krijgt die niet al te veel uitlopen in de oven.
Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Om de koekjes ongeveer even groot te krijgen weeg ik voor elk koekje van beide smaken 70 gram af. Rol het koekjesdeeg voorzichtig samen in een grote bal en leg hem op de bakplaat. Voeg eventueel nog wat extra chocolate chips toe aan de bovenkant.
Bak die koekjes af in 10 tot 12 minuten en laat ze vervolgens geheel afkoelen buiten de oven.
That’s it!


PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest