Sneeuwvlok cupcakes met Raffaello

Vanille cupcakes gevuld met Raffaello’s en getopt met kokos crème! Heel leuk om met de kerst te maken of bij een frozen thema.

Ingrediënten sneeuwvlok cupcakes: (12 cupcakes)

Voor de cupcakes:

  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 180 gram fijne kristal suiker
  • 2 grote eieren
  • 120 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 12 Raffaello’s

Voor de topping:

  • witte candy melts (of witte chocolade)
  • 150 gram enchanted cream
  • 100 milliliter melk
  • 100 milliliter water
  • blauwe kleurstof
  • kokos extract

Hoe maak je deze sneeuwvlok cupcakes?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Klop met de elektrische handmixer de roomboter luchtig in een grote kom. Ik doe dit voor 5 minuten op de middelste stand. Voeg hieraan stuk voor stuk de eieren toe totdat het een geheel vormt. Voeg nu het vanille extract en de melk toe.

Zeef het zelfrijzend bakmeel door het natte beslag heen. Blijf het mixen tot dat er geen klonten meer zijn en het een dik beslag is.

Verdeel het beslag over 12 cupcake papiertjes. Druk hier vervolgens een Raffaello in.

Bak de cupcakes in 15 tot 20 minuten gaar en laat ze eerst afkoelen voordat je ze gaat versieren.

Voor de kokos crème topping gebruik in enchanted crème. Bij deze crème hoef je alleen maar melk en water toe te voegen. Ik gebruik deze crème omdat hij spier wit is en een mooi effect geeft. Je kan natuurlijk ook boter crème maken maar die blijft toch altijd een beetje gelig. Aan deze crème voeg ik op smaak het kokos extract toe en voorzichtig wat blauwe kleurstof. Dit spuit ik op de cupcakes met een star spuitmondje.

Nu voor de sneeuwvlok. Ik smelt de witte candymelts in de magnetron en doe dit in een spuitzak. Je kan er voor kiezen om nu uit de hand een sneeuwvlok te spuiten op bakpapier. Voor het gemakt heb ik deze sneeuwvlok hieronder overgetekend op het bakpapier en het met de candymelts nagetrokken. Zo krijg je steeds weer dezelfde strakke sneeuwvlok.

Wanneer de sneeuwvlokken nog ‘nat’ zijn strooi ik er nog wat extra kristal suiker er over, dit geeft een extra ‘forsty’ effect. In een paar minuten is de candymelt gedroogd en kan je de sneeuwvlok voorzichtig van het bakpapier halen

Steek nu de sneeuwvlok in de cupcake en decoreer eventueel nog met wat extra sprinkles!

That’s it!

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

Frozen pannenkoeken met witte chocolade

Kerstboom meringue

PS: Bewaar dit recept op pinterest!

Een gedachte over “Sneeuwvlok cupcakes met Raffaello

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.