Kerstkoekjes met chocolade

Alhoewel het nog geen December is wil ik toch dit kerstkoekjes recept graag met jullie delen! Deze koekjes zijn heel erg makkelijk om te maken en zien er meteen super leuk uit!

Dikke koekjes. Het geheim voor dikke en chewy koekjes; laat het deeg rusten in de koelkast! Dit zorgt ervoor dat de koekjes minder uitlopen tijdens het bakken, nooit meet platte koekjes dus. Zelf laat ik het koekjesdeeg voor minstens 2 uur in de koelkast staan (het liefste 4)

Kerstsprinkles. De sprinkles maken de koekjes natuurlijk helemaal af. De sprinkle mix wat je op deze koekjes ziet heb ik gekocht bij Sprinklelicious. Meestal hebben ze bij de supermarkt tegen de feestdagen aan ook verschillende soorten sprinkles (kijk ook eens bij de action!)

Kerstinspiratie. Vorig jaar ben ik ook flink aan de bak gegaan tijdens de kersttijd, wil je nog meer kerstinspiratie? kijk dan eens tussen mijn andere kerstrecepten.

Kerstkoekjes met chocolade

Recipe by annabellas
Porties

8

Koekjes

Kerstkoekjes met chocolade stukjes en chocolade dip.

IngrediËnten

  • Voor de koekjes
  • 125 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 125 gram licht bruine basterd suiker

  • 90 gram fijne kristal suiker

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 285 gram patentbloem

  • 2 eieren

  • 150 gram melk chocolade (druppels)

  • 1 eetlepel vanille extract

  • Voor de decoratie
  • 150 gram melk chocolade

  • Kerst sprinkles

Hoe maak je het?

  • Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristal suiker met een elektrische mixer.
  • Voeg 1 voor een de eieren toe en mix goed door.
  • Voeg vervolgens het bloem, vanille extract en de bakpoeder toe. Het beslag wordt nu erg dik.
  • Snij de melk chocolade in stukjes en doe deze bij het beslag. Roer de chocolade stukjes er voorzichtig door heen.
  • Verdeel het beslag in 8 delen en rol hier balletjes van. leg de koek ballen op een bord en zet dit voor 2 uur in de koelkast (dit zorgt ervoor dat je dikke koekjes krijgt, niet overslaan!)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Leg de koek bollen op een bakplaat, minstens 3 centimeter uit elkaar en bak de koekjes voor 10 tot 12 minuten.
  • Laat de koekjes volledig buiten de oven afkoelen voordat je verder gaat.
  • Smelt de melk chocolade au bain marie.
  • Dip de koekjes voor de helft in de chocolade en decoreer met kerstsprinkles!

Notes

  • Bewaar de koekjes voor 3 tot 4 dagen in een afgesloten koekblik.
  • PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Lekkerrrr! En haha die beker, geweldig! 🤣

    1. Schattig he! Haha 😂

  2. Dat ziet er lekker uit en geeft veel (kerst) inspiratie. Dank je wel

    1. Wat leuk om te horen! Thnx😊

  3. Wat een heerlijke en leuke recepten

    1. Wat een leuk compliment! Dank je wel ❤️

  4. De cheesecake lijkt me geweldig om te maken.

  5. jammie svk says:

    ik ben helemaal onder de indruk kan deze goddelijke koekjes! je neemt een hapje en het lijkt als of je de kerst man eet!! ik zit al helemaal in de kerststemming!!! heerlijk!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder