Laatst vroeg ik in mijn instagram story’s welke smaken koekjes of smaak combinaties jullie graag in een koekje wilde zien. Dit is denk ik een van de meest voorkomende antwoorden! Dikke Amerikaanse chocolate chip koekjes met een brownie in het midden. Dat klonk zo goed dat ik meteen aan de slag ben gegaan.
Brownie kern maken
Je hebt natuurlijk brownies nodig om een brownie kern te maken. Je kan er voor kiezen om kant en klare brownies in de supermarkt te kopen. Maar je kan natuurlijk ook altijd zelf brownies bakken, dit basis recept is daar echt perfect voor.
Om een brownie kern te krijgen vorm je een bal van het koekjesdeeg en dit druk je plat. In het midden leg je een stukje brownie en vervolgens rol je de deegbal weer dicht, zodat de brownie mooi in het midden blijft zitten. Onder dit recept staat ook een video waarin ik het voor doe.

Laat het deeg rusten in de koelkast
Zodra je het koekjesdeeg hebt gemaakt moet het eerst 2 uur rusten in de koelkast. Dit om 2 redenen: hierdoor kunnen de smaken goed intrekken in het deeg. De cacao poeder kan dan echt goed zijn smaak loslaten in het deeg. De belangrijkste reden voor het deeg te laten rusten is zodat de boter hard kan worden. Dit zorgt ervoor dat de koekjes goed dik blijven tijdens het bakken. Sla deze stap dan ook niet over.
Chocolate chip koekjes met brownie kern
6
koekjesDikke Amerikaanse chocolate chip koekjes met een brownie kern
Ingrediënten
125 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
125 gram licht bruine basterdsuiker
100 gram fijne kristalsuiker
380 gram patentbloem
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
1 theelepel vanille exctract
100 gram chocolate druppels
6 stukken brownie (ongeveer 2 bij 2 centimeter)
- Decoratie
50 gram pure chocolade
1 verkruimelde brownie
Hoe maak je deze koekjes?
- Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristal suiker met een elektrische mixer.
- Voeg 1 voor een de eieren toe en mix goed door.
- Voeg vervolgens het bloem, vanille extract, bakpoeder en de cacao poeder toe. Het beslag wordt nu erg dik.
- Kneed vervolgens de chocolade druppels door het deeg heen.
- Verdeel het koekjesdeeg in 6 bollen. Druk ze voorzichtig plat en leg een stukje brownie in het midden. Rol daarna het deeg weer dicht zodat er geen opening meer is.
- Leg de koek bollen op een bord en zet dit in de koelkast voor minimaal 2 uur.
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Bak de koekjes in het midden van de oven voor 10 tot 12 minuten. De koekjes zullen nog steeds zacht zijn (na het afkoelen worden ze harder). Laat ze vervolgens geheel afkoelen buiten de oven.
- Voor de decoratie smelt ik nog wat extra chocolade en drizzle dit over de koekjes. Vervolgens heb ik er nog wat brownie kruimels op gedaan!
Bekijk hier de video
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest.
Oeee dit is een heerlijk idee om te maken. Ik checkte even of ik alle ingrediënten in huis heb. Maar ik zie in de lijst geen cacao staan, maar moet er wel in volgens de beschrijving. Heb je echt pure chocolade over de koek gedaan? Ziet er lichter uit als melk.
Heey Judith! Bedankt voor je reactie? Er gaat geen cacao poeder in, foutje van mij! Zal het straks veranderen. Ik heb inderdaad pure chocolade gebruikt van 54% je kan er altijd voor kiezen om melk te gebruiken, verhoudingen blijven hetzelfde!
Dank voor je snelle reactie Annebelle. Nu staan de red velvet oreo in de koelkast om te rusten 🙂
Ah wat leuk!! Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden! ❤️