Zuurstok blondies met witte chocolade

Smeuïge blondies met witte chocolade, zuurstok en roomkaas topping!

Alweer het 4e kerstrecept van dit jaar, en we zijn nog lang niet klaar! Dikke en smeuïge blondies met een lichte mint en witte chocolade smaak. Geen fan van mint? Gebruik dan lolly zuurstokken, ook erg lekker! Deze blondies zijn heel erg makkelijk om te maken en zien er al snel leuk uit door de gecrushte zuurstokken bovenop!

Bakvorm. Ik gebruik een bakvorm van 25,5 x 23 x 5. Als je een kleine of grotere bakvorm gebruikt kunnen de baktijden afwijken, houd de blondies daarom goed in de gaten.

Zuurstok blondies met witte chocolade

Roomkaas frosting. You hate it or you love it; roomkaas frosting! Persoonlijk vind ik het heerlijk in combinatie met de mint! Geen fan? Een basic botercreme doet wonderen! Gebruik hiervoor 150 gram ongezouten roomboter, klop deze voor 10 minuten met een elektrische mixer luchtig. Voeg lepel voor lepel 200 gram poedersuiker toe en als laatste wat vanille extract!

Bewaren. Zonder de roomkaas topping kan je de blondies 4 tot 5 dagen lang bewaren in een afgesloten koekblik. Zodra je de topping er op doet is het aan te raden om het meteen diezelfde dag nog op te eten.

Zuurstok blondies met witte chocolade

Recipe by annabellas
Porties

9

Personen

Kerst blondies met witte chocolade en roomkaas topping

Ingrediënten

  • Voor de blondies:
  • 3 eieren

  • 180 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 150 gram fijne kristalsuiker

  • 120 gram licht bruine basterd suiker

  • 3 zuurstokken

  • 1 eetlepel vanille extract of pasta

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 345 gram patentbloem

  • Snufje zout

  • 100 gram witte chocolade (druppels)

  • 3 zuurstokken

  • Voor de roomkaas topping:
  • 200 gram roomkaas

  • 150 gram poedersuiker

  • 1 theelepel vanille extract

  • 80 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in die je gaat gebruiken en bekleed met bakpapier.
  • Mix de boter, kristalsuiker, bruine suiker, eieren, zout, en vanille extract met een elektrische handmixer of keukenmachine tot dat het één geheel is en er geen boter klontjes meer inzitten.
  • Doe nu het bloem en de bakpoeder bij het beslag. Gebruik nu een spatel op alle ingrediënten te mengen en geen mixer.
  • Snij de witte chocolade en de zuurstokken in kleine blokjes en die deze ook bij het beslag.
  • Stort het beslag in de bakvorm en strijk het glad met een spatel of de bolle kant van een lepel.
  • Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de blondies voor 30 tot 35 goud bruin.
  • Voor de roomkaas topping; Klop de roomboter los met een elektrische mixer voor 2 tot 3 minuten. Voeg hieraan lepel voor lepel de poedersuiker toe. Zodra dit gemengd is voeg je als laatste nog de vanille extract en de roomkaas toe.
  • Zodra de blondies geheel zijn afgekoeld; smeer de roomkaas topping op de blondies en hak de zuurstokken in kleine stukjes. Maak de roomkaas topping glad door middel van een spatel of lepel en decoreer met de zuurstok stukjes.

Notes

  • Schiet de roomkaas topping in de schift? Dan was de boter nog te koud. Hou een warme föhn tegen de kom aan en blijf mixen tot dan het een geheel is
  • Bewaar dit recept hier op Pinterest
Zuurstok kerst blondies

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: