Pompoen cheesecake fudge brownies

Het is weer herfst, dat betekent; pumpkin spice everywhere! Dit keer deel ik met jullie dit recept: Pompoen cheesecake fudge brownies. Fudge brownies met een heerlijke swirl van cheesecake en pumpkin spice. Door de swirl krijgt deze brownie een uniek aanzicht.

Ingrediënten pompoen cheesecake fudge brownies: (niet zo veel tijd? gebruik dan een brownie bakmix!)

Voor de brownies:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 150 gram pure chocolade
  • 150 roomboter (kamertemperatuur)
  • 125 gram fijne witte suiker
  • 125 lichte bastard suiker
  • 1 eetlepel vanille extract

Voor de pompoen cheesecake swirl:

  • 200 gram roomkaas (ik gebruik philadelphia)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels meel
  • 150 gram pompoen (blokjes)
  • Kaneel kruiden
  • Speculaas kruiden
  • nootmuskaat

Hoe maak je deze pompoen cheesecake fudge brownies?

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Smelt de pure chocolade samen met de roomboter en het vanille extract. Ik doe dit in de magnetron (wel om de 20 seconde er uit halen en roeren anders verbrand de chocolade) Als de chocolade helemaal gesmolten is kan je de kom uit de magnetron halen. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe; de witte suiker, basterd suiker en het meel. Roer tot een glad beslag. Voeg als laatste de eieren stuk voor stuk toe aan het brownie beslag.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het brownie beslag er in. Zet de vorm even aan de kant

Kook de pompoen blokjes in 10 minuten gaar. Laat het even afkoelen en pureer het vervolgens met de staafmixer totdat de pompoen geheel glad is.

Klop vervolgens met een handmixer de roomkaas los. Voeg het ei en het meel toe en mix nog eens goed door. Verdeel nu het beslag in 2 kommetjes. In 1 kommetje voeg je de pompoen en de kruiden (naar smaak) toe. Als je merkt dat het beslag van de pompoen nog iets te waterig is kan je altijd nog een beetje extra meel toevoegen.

Verdeel vervolgens het cheesecake beslag en het pompoen beslag over de brownie heen. Met een tandenstoker kan je vervolgens figuurtjes trekken zodat het een mooi effect krijgt.

Zet de vorm nu in het midden van de oven en bak hem in 40 minuten gaar.

That’s it!

tip: dit recept kan je ook maken in de airfryer! Verwarm de airfryer voor op 140 graden en bak de pompoen cheesecake fudge brownies gaar in 35 minuten.

Advertenties

5 gedachten over “Pompoen cheesecake fudge brownies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.