Hazelnoot brownies met Nutella

Fudgie brownies met pure chocolade, hazelnoten en Nutella.

Ohhh! Deze brownies moet je écht een keer gemaakt hebben. Super dikke en fudgie brownies met stukjes hazelnoot en pure chocolade, getopt met gesmolten Nutella en extra hazelnoten! Daarnaast is het recept super eenvoudig en is het bijna onmogelijk om deze brownies te laten mislukken (maar zeg nooit, nóóit)

Het recept voor de brownies is ook een super goed basisrecept. Zodra je dit recept onder de knie hebt kan je eindeloos variëren met verschillende soorten vullingen en toppings.

Bakvorm

Voor deze brownies gebruik ik een bakvorm van 20 x 20 centimeter. Hier uit krijg je makkelijk 12 dikke stukken brownie. Houd er rekening mee dat als jij een ander formaat bakvorm gebruikt de baktijden anders kunnen zijn. Als je een grotere vorm gebruikt, doe dan de brownies eerder uit de oven. Als het te lang in de oven staat wordt de binnenkant al snel te droog en dat zou zonde zijn.

Baktijd

Zoals hierboven genoemd is de baktijd altijd heel erg belangrijk bij brownies. Dat kan namelijk het verschil maken tussen smeuïge of droge brownies. Het is natuurlijk ook altijd een beetje persoonlijke smaak. Zelf bak ik de brownies voor 30 minuten, dan zijn ze echt nog super smeuig! Wil je ze toch iets meer doorbakken hebben? Bak ze dan voor 35 tot 40 minuten. Liefste nog smeuïger? Bak de brownies dan voor 25 minuten.

Hazelnoten roosteren

Om nog meer smaak aan de brownies/hazelnoten te geven kan je ze van te voren ook even roosteren in de oven. Verwarm dan de oven voor op 180 graden en leg de hazelnoten op een bakplaat. Laat de voor 8 tot 10 minuten roosteren en hak ze vervolgens in grove stukken.

Hazelnoot brownies met Nutella

Recipe by annabellas
Porties

12

stukken

Super smeuïge brownies met hazelnoten, pure chocolade en gesmolten Nutella.

Ingrediënten

 • Voor de brownies
 • 175 gram ongezouten roomboter

 • 100 gram pure chocolade

 • 400 gram fijne kristalsuiker

 • 3 eieren

 • 1 theelepel vanille extract

 • Snufje zout

 • 85 gram cacao poeder

 • 125 gram patentbloem

 • 100 gram hazelnoten

 • Voor de topping
 • 200 gram Nutella

 • 40 gram hazelnoten

Hoe maak je het?

 • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier.
 • Doe de roomboter en 50 gram van de pure chocolade samen in een steelpan. Verwarm dit op laag vuur tot dat alles gesmolten is. Voeg vervolgens hier de kristal suiker aan toe en mix tot het één geheel is.
 • Doe het boter mengsel in een ruime kom en voeg één ei toe. Klop dit met een garde of elektrische handmixer. Zodra het ei is opgenomen voeg je het volgende ei toe en zo voorts.Blijf kloppen tot dat je een licht bruin mengsel hebt.
 • Voeg nu het bloem en de cacao poeder toe. Spatel dit samen met het zout en het vanille extract door het beslag heen. Hak de overige pure chocolade en de hazelnoten in grove stukken en voeg dit ook toe aan het brownie beslag.
 • Stort het beslag in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak ze voor 30 minuten. Laat de brownies vervolgens een beetje afkoelen buiten de oven
 • Smelt de Nutella in een pan of de magnetron en swirl dit bovenop de brownies. Hak de hazelnoten in grove stukken en verdeel dit over de Nutella.

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

 1. Als je oven temperaturen noemt, bedoel je dan hete lucht of conventioneel?

  1. Conventioneel! 🤗

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: