Er staan ondertussen al meer dan 20 koekjes recepten op mijn website, maar ik moet toch zeggen dat deze kokos koekjes gevuld met Raffaello mijn nieuwe favoriet is! Het zijn dikke Amerikaanse koekjes met kokos, amandelen en natuurlijk Rafaello’s. Oh ja.. en om het af te maken heb ik er ook nog eens witte chocolade op gedaan met extra kokos rasp, het oog wilt natuurlijk ook wat!
Dikke koekjes zijn op het moment sowieso helemaal hot and happening. Niemand wordt meer blij van dunne koekjes zonder vulling toch? deze koekjes lopen ook totaal niet uit tijdens het bakken, je kan ze dus zo dik maken als je zelf wilt. Zelf verdeel ik het beslag is 6 koekjes, dan krijg je echt het perfecte formaat.
Deeg laten rusten in de koelkast
Zodra je het koekjesdeeg hebt gemaakt moet het eerst 2 uur rusten in de koelkast. Dit om 2 redenen: hierdoor kunnen de smaken goed intrekken in het deeg. De kokosrasp kan dan echt goed zijn smaak loslaten in het deeg. De belangrijkste reden voor het deeg te laten rusten is zodat de boter hard kan worden. Dit zorgt ervoor dat de koekjes goed dik blijven tijdens het bakken. Sla deze stap dan ook niet over.

Knapperig van buiten en zacht van binnen
Dat is natuurlijk precies wat je wilt hebben; een mooie goud bruine buitenkant en een zachte, chewy binnenkant. Wanneer je de koekjes uit de oven haalt kan het zijn dat ze nog heel zacht aanvoelen. Dat is helemaal geen probleem. Naar mate ze afkoelen zal je merken dat ze harder worden.
Kokos koekjes gevuld met Raffaello
6
KoekjesDikke Amerikaanse kokos koekjes met amandelen en Raffaello’s
Ingredienten
- Voor de koekjes
125 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
125 gram licht bruine basterdsuiker
100 gram fijne kristalsuiker
2 eieren
380 gram patentbloem
1 theelepel bakpoeder
60 gram kokosrasp
50 gram gehakte amandelen
80 gram gehakte witte chocolade
6 Rafaello’s
- Voor de topping
100 gram witte chocolade
30 gram kokosrasp
Hoe maak je deze koekjes?
- Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristal suiker met een elektrische mixer
- Voeg 1 voor een de eieren toe en mix goed door.
- Voeg vervolgens het bloem, bakpoeder en de kokosrasp toe. Het beslag wordt nu erg dik.
- Kneed vervolgens de gehakte amandelen en de witte chocolade door het deeg heen.
- Verdeel het koekjesdeeg in 6 bollen. Druk ze voorzichtig plat en leg een Raffaello in het midden. Rol daarna het deeg weer dicht zodat er geen opening meer is.
- Leg de koek bollen op een bord en zet dit in de koelkast voor minimaal 2 uur.
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Bak de koekjes in het midden van de oven voor 10 tot 12 minuten. De koekjes zullen nog steeds zacht zijn (na het afkoelen worden ze harder). Laat ze vervolgens geheel afkoelen buiten de oven.
- Smelt de witte chocolade au bain marie en drizzle dit over de koekjes heen. Top af met kokosrasp.
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest
