Suiker arme chocolade taart

Een chocolade taart met chocolade botercreme, fruit en chocolade saus, geheel suikerarm!

Ambassadeur. Vanaf begin dit jaar ben ik ambassadeur van het merk Sukrin. Dit wilt zeggen dat ik een paar keer per jaar producten uit mag zoeken en daar wat lekkers mee mag maken! In het begin was ik nog al sceptisch, ik had namelijk al talloze soorten suikervervangers geprobeerd, maar niks tipt aan echte suiker. Maar de producten van sukrin zijn wel echt een game changer! Geen rare nasmaak en ook de echte textuur van suiker! (Alhoewel ik de producten van hun krijg zal dit nooit mijn mening beïnvloeden) Ik vind het dan ook leuk om de lekkerste taarten helemaal suiker arm te maken!

Bakmix. In dit recept gebruik ik ook een kant en klare bakmix van Sukrin, lekker makkelijk! Liever geen bakmix gebruiken? In het recept van de suikerarme carrot cake gebruik ik geen bakmix

Kortingscode. Ook enthousiast geworden van dit recept? Met de code ANNE15 krijg je 15% korting op je gehele bestelling

Suiker arme chocolade taart

Recipe by annabellas
porties

8

porties
Bakvorm

2

minutes

Ik gebruik een bakvorm met een doorsnede van 12 centimeter. Dat is genoeg voor 6 a 8 personen

Ingrediënten

 • Voor de chocolade cake
 • Chocolade cake mix van Sukrin

 • 300 milliliter water

 • 3 eieren

 • 100 milliliter zonnebloem olie

 • Voor de chocolade botercréme
 • 200 gram ongezouten roomboter

 • 250 gram Sukrin icing sugar

 • 50 gram cacao poeder

Hoe maak je het?

 • Verwarm de oven voor op 175 graden
 • Vet de springvormen in met roomboter of olie
 • Doe de mix in een grote kom en voeg het water, de eieren en de olie toe. Mix dit met een garde goed door.
 • Verdeel het mengsel over de 2 bakvormen
 • Bak de chocolade cake gaar in 20 tot 25 minuten en laat vervolgens geheel afkoelen
 • Klop in een ruime kom de ongezouten roomboter luchtig. Ik doe dit meestal voor 10 minuten, tot dat de boter geheel wit kleurt.
 • Voeg lepel voor lepel de icing sugar toe en blijf goed mixen
 • Voeg als laatste de cacao poeder toe en mix nog eens voor 2 minuten op de hoogste stand
 • Snij allebei de cake’s door het midden zodat je 4 lagen krijgt
 • Vul een spuitzak met de botercrème en maak toefjes tussen de lagen in
 • Top af met suikervrije chocolade saus en vers fruit

Notes

 • Bewaar de taart in de koelkast voor 2 tot 3 dagen

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Black Friday 2020Black Friday 2020

Join the Conversation

 1. Ai ai ai… Dat je deze voorbij ziet komen op je nuchtere maag… Yummie! Gelijk trek in. Heel enthousiast de link gevolgd voor de Sukrin producten om ze gelijk te gaan bestellen, zodat ik ermee aan de slag kan. Ben al een tijdje nieuwsgierig naar de producten van sukrin. (al is het maar om mijn thee mee te zoeten 😉 )Dus ik mijn mandje volgegooid, voer de code in…. krijg ik te zien dat deze niet geldig is 🙁

  1. Heey, wat leuk dat je zo enthousiast bent! Er waren gister wat probleempjes met de code.. als het goed is werkt hij nu weer! ANNE15. Ja Ik gebruik de sukrin gold altijd in de havermout, heerlijk! Voorheen gebruikte ik stevia maar dat geeft toch een beetje een nasmaak!

   1. Hij deed het gistermiddag alweer. Krijg straks mijn bestelling binnen. Ben benieuwd. Heb wel eens stevia gebruikt, maar dat was echt niet lekker. Daardoor weer gewone suiker in de thee en havermout enzo. Ben benieuwd naar de sukrin ‘suiker’ en de chocolade cake. Want die heb ik natuurlijk ook gelijk besteld.

   2. Aah dat is fijn om te horen!! Laat me vooral weten wat je er van vond 😉

 2. De chocoladecake nog niet geprobeerd, maar erg tevreden over de suiker… en die mugcakes…. whoooo zo lekker!

  1. Wat leuk om te horen! Oeh ja die mugcakes heb ik ook eens geprobeerd, gevaarlijk lekker!! Hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: