Bosbessen crumble muffins

Citroen vanille cupcakes met bosbessen en een heerlijke crunchy crumble er bovenop! Het is een lange lijst met ingrediënten, maar het grote deel zal je waarschijnlijk gewoon al in huis hebben!

In dit muffin recept gebruik ik zure room, dit zorg ervoor dat de cupcakes lekker fluffy en zacht worden. Liever geen zure room gebruiken? volle yoghurt of kwark kan ook!

Ingrediënten (12 muffins)

Voor de muffins:

  • 300 gram patentbloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 60 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • 240 milliliter halfvolle melk
  • 170 gram kristal suiker
  • 60 milliliter zure room ( of volle yoghurt)
  • 2 eieren
  • Het sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 150 gram blauwe bessen

Voor de crumble:

  • 80 gram patentbloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 60 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 theelepel vanille extract

Overige benodigdheden:

  • muffin bakvorm
  • cupcake papiertjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Doe de patentbloem, bakpoeder en het zout samen in een kom en roer de ingrediënten door elkaar met een spatel.

doe de bosbessen in een andere kom en voeg hieraan 1 eetlepel van het bloem/bakpoeder mengsel aan toe. Zorg ervoor dat elke bosbes bekleed is met een dun laagje bloem. Dit zal er voor zorgen dat de bosbessen niet naar de bodem zakken tijdens het bakken.

Mix nu in een nieuwe kom de gesmolten boter, olie, eieren, citroensap, vanille extract, suiker en zure room door elkaar. Dit kan met de hand of met een elektrische mixer.

Voeg het natte beslag bij de droge ingrediënten en mix tot dat er geen klonten meer in het beslag zijn. Voeg als laatste voorzichtig de blauwe bessen toe.

Verdeel de cupcake papiertjes over de muffinvorm.

Giet het muffin beslag in de cupcake papiertjes. Ze mogen minimaal voor 3/4 gevuld worden.

Voor de crumble topping mix je alle ingrediënten tot een kruimelig deeg. Dit strooi je over het muffin beslag heen.

Bak de cupcakes gaar in 18 tot 20 minuten.

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Ik weet niet hoe het komt maar ik krijg plots zin in iets zoets 😉

  2. Het ziet er allemaal heel verleidelijk uit!

    1. Thank you!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: