Passievrucht curd

Passievrucht curd; een perfecte vulling op topping van een taart of cupcakes,

Passievrucht curd is als je het mij vraagt echt een van de lekkerste vullingen ooit. Het is heerlijk om het als vulling voor een taart te gebruiken of om cupcakes mee te vullen. Ook is het super lekker om pannenkoeken mee af te toppen of zelf om een lepeltje door de yoghurt te roeren. Hoe je het ook wilt gaan eten; deze curd maakt alles beter.

Verse passievruchten

Niet alle supermarkten verkopen passievruchten. Zelf koop ik ze altijd bij de Lidl, daar zijn ze altijd wel te krijgen. Bij de Jumbo en de Albert heijn krijg je ingevroren passievrucht brokken. Deze kan je (als je écht geen verse passievruchten krijgt) ook gebruiken. Laat het dan wel eerst ontdooien voordat je het gaat gebruiken.

Ik gebruik voor dit recept het vruchtvlees van 6 passievruchten. Dit komt ongeveer neer op 200 gram passievrucht pulp.

Pitjes in de curd

De pitjes (overigens gewoon eetbaar hoor) vind ik deze curd juist zo lekker en mooi maken. Wil je toch lieven een egale curd? Zeef dan van te voren even de pitjes er uit. Deze doen vrijwel niks voor de smaak zelf.

De curd bewaren

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze curd te bewaren. Je kan er voor kiezen om glazen potten steriel te maken (even uitkoken laten in water) en het hier in te gieten. Op deze manier kan je het tot een heel jaar bewaren op een donkere plek. Zodra je het potje open maakt kan je het nog 3 weken lang in de koelkast bewaren. Of je gebruikt het natuurlijk meteen en bewaard het daarna nog voor 3 weken in de koelkast.

Passievrucht curd

Recipe by annabellas
Porties

500

milliliter

Passievrucht curd. Een perfecte vulling of topping voor taarten en cupcakes.

Ingredienten

 • Het vruchtvlees van 6 passievruchten (of 200 gram passievrucht pulp)

 • 300 gram fijne kristalsuiker

 • 200 gram ongezouten roomboter

 • 6 eidooiers

 • 15 gram maizena

 • 1 eetlepel citroensap

 • Het rasp van 1/2 citroen (of 1 theelepel citroen-extract)

Hoe maak je deze passievrucht curd?

 • Doe de boter, passievrucht, citroen sap, citroen rasp en de suiker samen in een ruime pan. Zet dit op laag vuur zodat de boter en de suiker langzaam kunnen smelten (roer af en toe even goed door)
 • Doe in een aparte kom de eidooiers met de maizena en mix dit tot een geheel.
 • Pak de pan van het vuur en voeg dan het eidooier mix toe aan het boter mengsel. Roer dit goed door tot dat het een egale massa is.
 • Zet de pan weer op het vuur en breng het langzaam aan de kook en blijf goed roeren.. Zodra het mengsel kookt haal je het gelijk van het vuur. Je zal merken dat het mengsel nog dikker wordt zodra het is afgekoeld.
 • Giet het mengsel in een schone wecke pot en laat het geheel afkoelen.

tips:

 • Heb je nog eiwitten over? gebruik deze dan voor bijvoorbeeld een pavlova! weggooien is zonde.
 • PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: