Matcha koekjes met witte chocolade

Matcha koekjes met witte chocolade! Matcha poeder bestaat al heel erg lang en stijgt de laatste tijd in populariteit.. Naast dat het een ‘superfood’ is is het ook nog eens lekker om mee te bakken! van Maratcha kreeg ik een doosje met matcha poeder opgestuurd en daar heb ik deze koekjes mee gebakken.

Ingrediƫnten matcha koekjes met witte chocolade

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bruine bastard suiker
  • 120 gram fijne kristal suiker
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 theelepels matcha poeder
  • 150 gram witte chocolade

Hoe maak je deze matcha koekjes ?

Begin met het smelten van de ongezouten roomboter. Zelf doe ik dit in de magnetron, maar je kan het natuurlijk ook au bain marie smelten. Doe de gesmolten boter met de 2 verschillende soorten suikers in een ruime kom em mix deze met een elektrische handmixer of keukenmachine voor een paar minuten op hoge snelheid.

Voeg nu een voor een de eieren toe aan het boter mengsel en blijf het beslag goed luchtig kloppen. Zodra de eieren gemixt zijn kan je het zelfrijzend bakmeel toevoegen. Nu kan je de matcha poeder toevoegen. Als het goed is krijg je een groen beslag, is dit niet het geval? voeg dan wat meer matcha toe.

Hak nu de witte chocolade in stukjes en roer deze door het koekjes beslag heen. Zet nu de kom met het beslag in de koelkast voor minimaal 1 uur.

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).

Maak met behulp van een ijslepel evengrote bollen van het koekjes beslag ( kan je natuurlijk ook met je handen doen maar dit is makkelijker) en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.Zorg ervoor dat de koekjes minimaal 3 centimeter van elkaar af liggen.

Bak de koekjes voor 10 tot 12 minuten in de oven. Blijf er goed bij zitten, ze kunnen opeens bruin worden en dat wil je natuurlijk niet.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen. Als je de koekjes uit de oven haalt zijn ze nog zacht, door het afkoelen harden ze uit.

That’s it!

Matcha koekjes met witte chocolade
Maratcha matcha poeder

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: