Passievrucht tartelettes met meringue

Tartelettes gevuld met passievrucht curd en een meringue topping

Toen ik vorige week het recept van de passievrucht curd online zetten kwamen er zo veel verzoekjes op instagram om meer recepten met deze curd te maken.. dus bij deze! Deze passievrucht tartelettes met meringue zijn op zich best makkelijk om te maken en zien er toch super indrukwekkend uit.

Meringue opspuiten en branden

Om de meringue op te spuiten gebruik ik een spuitzak met een open ster spuitmondje. Heb je geen spuitmondje of geen spuitzak? Je kan altijd nog de meringue in een zip log zakje doen, het zakje sluiten en dan een hoekje afknippen zodat je een spuitzak creëert. Het kost iets meer werk maar werkt prima voor als je niks in huis hebt.

Om de meringue te branden gebruik ik deze kleine créme-brulée brander. Deze houdt op op de meringue tot dat die bruin kleurt. Wanneer je dit niet hebt kan je ook met behulp van een aansteker de meringue branden.

Bewaren

Je kan de tartelette bodems 2 tot 3 dagen van te voren maken. Zodra je de tartelettes vuld en opmaakt met meringue kan je ze nog maximaal 1 dag bewaren in de koelkast. Dit komt doordat de meringue in de koelkast kan gaan inzakken.

Passievrucht tartelettes met meringue

Recipe by annabellas
Porties

8

gebakjes

Tartelettes gevuld met passievrucht-curd en meringue topping

Ingredienten

Hoe maak je deze tartelettes?

  • Maak de passievrucht curd volgens dit recept en maak de tartelette bodems via dit recept.
  • Vul elke tartelette bodem tot de rand met passievrucht curd.
  • Doe de eiwitten in een ruime kom en klop deze met een elektrische mixer. Eerst 1 minuut op een lage stand zodat je de eiwitten los kan kloppen en vervolgens op een hoge stand zodat je ze stijf kan kloppen. Zodra het eiwit stijver begint te worden kan je lepel voor lepel de kristalsuiker toevoegen. Voeg als laatste het citroensap toe en blijf de eiwitten kloppen tot dat je de kom ondersteboven kan houden zonder dat het eiwit beweegt.
  • Doe het eiwit in een spuitzak en spuit een rosette op de tartelet.
  • Gebruik nu een brander of een aansteker om de buitenkant van de meringue wat kleur te geven.

notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Passievrucht tartelettes met meringue

Join the Conversation

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: