Dikke amerikaanse chocolade koekjes met een lichte sinaasappel smaak. Knapperig van buiten en chewy van binnen!
Ingrediënten chocolade koekjes met sinaasappel: (voor 8 koekjes)
- 120 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 120 gram lichte bastard suiker
- 90 gram fijne kristal suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 280 gram bloem
- 1 ei
- 40 gram cacao poeder
- het sap en de rasp van 1 grote sinaasappel
- 60 gram chocolate chips (of fijngehakte melk chocolade)
Hoe maak je deze chocolade koekjes met sinaasappel?
Klop als eerste de ongezouten roomboter luchtig met een elektrische handmixer of keukenmachine. Voeg na een aantal minuten de lichte basterd suiker en de fijne kristal suiker toe. Als de suiker volledig is opgenomen door de boter kan het ei worden toegevoegd.
Zeef de bloem, cacao poeder en de bakpoeder en voeg dit toe aan het roomboter beslag. Als het goed is wordt het een heel dik koek beslag. Voeg ten slotte het sap en de rasp van een sinaasappel toe samen met de chocolate chips (of fijne gehakte melk chocolade)
Rol van het chocolade koek beslag 8 gelijke bollen en leg deze op een bord bekleed met bakpapier. Leg dit bord in de koelkast voor minstens 30 minuten (het liefste een uur) Dit zorgt ervoor dat de koekjes dik blijven tijdens het bakken en niet te veel gaan uitlopen.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) Plaats de deeg bollen op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de koekjes binnen 10 tot 12 minuten gaar.
Laat de koekjes vervolgens volledig afkoelen buiten de oven en maak ze af met wat extra sinaasappel rasp!


PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Ek moes eers gaan Google om te sien wat ‘n sinaasappel is. 😊
De koekjes zijn goed gelukt! Echt een aanrader 🙂
Wat leuk om te horen! Smakelijk😍