Appel karamel croissants

In aanloop naar Pasen komen er vanaf vandaag weer wat meer (paas) ontbijt recepten online! We beginnen vandaag met deze croissants gevuld met appel en zelfgemaakte karamelsaus.

Ingrediënten appel karamel croissants: (voor 6 croissants)

 • 1 blik croissant deeg
 • 1 grote appel
 • 125 gram karamelsaus (Tip: maak de karamel zelf met dit recept!)
 • 1 eetlepel speculaas kruiden
 • 1 ei

Hoe maak je deze appel karmel croissants?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Begin met het maken van de appel vulling; schil de appel en snij deze in klein blokjes van ongeveer een halve centimeter. Strooi hierover de speculaas kruiden en schep de appel stukjes een paar keer om zodat alle stukjes bedekt zijn met kruiden. Zet deze kom even aan de kant.

appel vulling

Haal het croissant deeg uit het blik en snij er driehoeken uit. Als het goed is heeft het deeg een stippellijntje, zo kan je het makkelijk even grootte driehoeken uit het deeg snijden.

Bekleed het croissant deeg met een ruime eetlepel karamelsaus en strooi in het begin van de driehoek (het breedste gedeelte) de appel stukjes. Rol de croissants voorzichtig op en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat de croissant minstens 3 centimeter van elkaar af liggen zodat ze tijdens het bakken elkaar niet raken.

Kluts in een klein kommetje het ei en verdeel dit met behulp van een kwast over de croissants. Dit zorgt voor een mooi goud bruin laagje over de croissants tijdens het bakken.

appel karamel croissants

Bak de croissants in het midden van de oven voor ongeveer 12 tot 15 minuten. (check even de aanwijzingen op het blik van de croissants, tijden en temperatuur kunnen namelijk wat afwijken) Laat ze eventjes afkoelen voordat je ze gaat eten!

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest

Join the Conversation

 1. Wat een leuk en lekker idee. Deze ga ik zeker maken.
  Kan haast niet wachten op de andere paas ideetjes.

  1. Dank je wel Lucia! Laat je me weten wat je er van vond als je besluit om ze te maken? 🙂

 2. oh heerlijk! 😍

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: