Paas tulband cakejes met kokos

Perfecte 1 persoon paas tulband cakejes met kokos glazuur en paaseitjes.

Last minute komen er deze week toch nog een aantal paas recepten online, waaronder deze vanille-citroen tulband cakejes met kokos glazuur en paaseitjes. Het is ook super leuk om deze cakejes met kinderen te maken, aangezien het een vrij makkelijk recept is. En hoe leuk is het dan om ze bij het ontbijt te zetten? té schattig.

Tulband bakvorm

Voor de mini tulbandjes heb je natuurlijk een speciale vorm nodig. Zelf gebruik ik deze siliconen vormpjes, die hoef je maar een klein beetje in te vetten voordat je ze gaat gebruiken en komen er ook weer super makkelijk uit. Ik weet toevallig ook dat nordic ware ook gietijzeren bakvormen heeft voor deze kleine tulbanden, die kosten alleen wel een heel stuk meer! Siliconen vormpjes werken net zo goed.

Kokos extract

Voor het kokosglazuur gebruik ik kokos-extract. Dit vind maak ik zelf met dit recept, maar het is ook in bakwinkels (en sommige supermarkten) te krijgen. Mocht je het nou niet vinden, vervang dan de melk met kokosmelk om toch die romige kokos-smaak te krijgen.

Glazuur dikte

De glazuur die ik voor dit recept gebruik is heel dik, daarom gebruik je ook maar een klein beetje melk en extract. De verhoudingen kunnen wel eens verschillen per merk van de poedersuiker. Als de glazuur echt te dik is kan je altijd nog een beetje melk toevoegen. Maar vergeet niet; hoe dikker de glazuur hoe witter de kleur.

Paas tulband cakejes met kokos

Recipe by annabellas
Porties

12

cakejes

Vanille-citroen paas cake tulbandjes met kokosglazuur en paaseitjes

Ingrediënten

 • Voor de cakejes
 • 250 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

 • 250 gram zelfrijzendbakmeel

 • 200 gram fijne kristalsuiker

 • 4 eieren

 • 1 theelepel vanille extract

 • Het rasp en het sap van 1 citroen

 • Voor de kokos-topping
 • 250 gram poedersuiker

 • 1 theelepel kokos-extract

 • 1 eetlepel melk

 • 100 gram kokosrasp

 • pastel paaseitjes

Hoe maak je deze cakejes?

 • Verwarm de oven voor op 160 graden.
 • Begin met het scheiden van de eieren. Doe het eiwit in een aparte kom en klop dit met een elektrische handmixer of keukenmachine stijf. Om te testen of het eiwit stijf genoeg is kan je de kom ondersteboven houden. Beweegt het nog? Klop dan nog even verder! Zet deze kom even aan de kant.
 • Klop in een andere kom de roomboter luchtig voor een paar minuten. Voeg hier vervolgens het overgebleven eigeel aan toe. Als het eigeel is opgenomen door de boter kan je het zelfrijzend bakmeel, het vanille extract, citroen rasp/sap en de suiker toevoegen. Als het goed is wordt het een heel dik en korrelig beslag.
 • Voeg nu met een spatel lepel voor lepel het opgeklopte eiwit toe. Op het begin zal het lastig zijn om het beslag om te scheppen maar hoe meer eiwit je toevoegt hoe makkelijker het uiteindelijk gaat.
 • Doe het cake beslag in een spuitzak en vul hiermee de cake tulband vormpjes voor 2/3. Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de cakejes voor 20 minuten in het midden van de oven. Laat ze geheel afkoelen voordat je verder gaat.
 • Maak het glazuur door de poedersuiker, kokos-extract en de melk te mengen. Drizzle dit over de tulband cakejes heen. Strooi de geraspte kokos over het glazuur en maak het af met de pastel kleurige paaseitjes.

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest.
Bakken voor pasen

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: