Paas macarons met witte chocolade vulling

Zoals ik de vorige keer al aankondigde; de paas recepten komen online! Vandaag deel ik met jullie het recept van deze paas macarons gevuld met witte chocolade ganache.

Ingrediënten paas macarons:

Voor de macarons:

 • 200 gram poedersuiker
 • 95 gram amandelmeel
 • 3 eiwitten
 • 50 gram kristal suiker
 • 1 eetlepel vanille extract
 • gele kleurstof
 • (Paas) sprinkles

Voor de witte chocolade vulling:

 • 200 gram witte chocolade (+ een beetje)
 • 130 gram slagroom

Hoe maak je deze paas macarons?

Begin met het zeven van de poedersuiker en het amandelmeel. Zorg ervoor dat er geen stukjes achter blijven, dan krijg je namelijk geen gladde macarons. Zet de kom met poedersuiker en amandelmeel even aan de kant.

Klop nu de eiwitten stijf met een elektrische handmixer. (zorg dat de eiwitten op kamertemperatuur zijn, zo krijg je mooiere macarons!)Voeg tussendoor lepel voor lepel het kristal suiker en het vanille extract toe. Als je de kom met eiwitten ondersteboven kan houden zonder dat er iets uitloopt is het eiwit goed stijf. Zo niet moet je nog even verder kloppen. Voeg als laatste nog een beetje gele kleurstof toe. (ik gebruik deze)

Voeg nu de helft van het amandel/poedersuiker mengsel aan de eiwitten toe en schep het beslag voorzichtig om met een spatel tot dat alle ingrediënten gemengd zijn. Doe nu de andere helft er bij en schep het beslag wederom voorzichtig om tot een geheel.

Doe het macaron mengsel in een spuitzak en spuit gelijkmatige rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ik gebruik zoals je hierboven kan zien een silicone macaron mat, die is niet noodzakelijk maar zo zijn de macarons wel altijd even groot!

Laat nu de bakplaat een paar keer op het aanrecht vallen zodat de lucht uit het beslag gaat.Doe je dit niet krijg je geen mooie macarons, dan krijg je namelijk gaten in de bovenkant.

Laat nu het beslag minstens voor 40 minuten rusten op de bakplaat. Het beslag is genoeg gerust als de bovenkant ‘hard’ aanvoelt.

Maak ondertussen de vulling; smelt de witte chocolade en de slagroom au bain marie en laat het vervolgens afkoelen in de koelkast.

Verwarm nu de oven voor op 140 graden (hetelucht) en bak de macarons voor 15 tot 17 minuten. Laat de macarons vervolgens geheel afkoelen buiten de oven voordat je ze gaat vullen/versieren.

Voor de versiering van de macarons smelt ik eerst nog wat extra witte chocolade en drizzle deze voorzichtig over de bovenkant van de macarons. Als de chocolade nog ‘nat’ is kan je er sprinkles overheen schudden.

Om de macarons te vullen; vul een spuitzak met de witte chocolade ganache en spuit deze vulling voorzichtig op 1 helft. Druk vervolgens de andere helft er op.

That’s it!

Paas macarons

PS: Klik hier voor meer paas inspiratie!

Join the Conversation

 1. Mmmmm zo zonde van al m’n intoleranties 🙊

  1. ah, dat is jammer ja!

 2. Lekker hoor!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: