Cheesecake met chocolade pepernoten en salted caramel

Heerlijke cheesecake met speculaas bodem, chocolade pepernoten en zelfgemaakte carmalesaus. Een perfect combinatie!

Ingrediënten cheesecake met chocolade pepernoten en salted karamel: (in een springvorm van 18cm doorsnede)

  • 200 gram speculaas brokken
  • 75 gram roomboter
  • 400 gram roomkaas
  • 100 gram fijne kristal suiker
  • 2 eieren
  • 50 milliliter slagroom
  • 100 gram chocolade pepernoten
  • 100 milliliter zelfgemaakte caramel

Hoe maak je deze cheesecake?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Verkruimel in een keukenmachine de speculaas brokken helemaal fijn. Heb je geen keukenmachine? doe de brokken dan even in een zakje en sla er op met een grote lepel. Geeft hetzelfde effect, duurt alleen langer. Smelt de roomboter en voeg deze bij de speculaas.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en druk het speculaas mengsel goed aan tegen de bodem. Bak de bodem voor 7 minuten op 180 graden en laat hem daarna buiten de oven afkoelen.

Zet de over nu op 140 graden.

Klop de roomkaas los met een elektrische handmixer en voeg hier de suiker aan toe. Mix tot een glad beslag. Voeg al mixend de 2 eieren toe tot dat deze geheel zijn opgenomen. Voeg op het laatste nog de slagroom toe en mix het beslag voor 5 minuten op de hoogste stand.

Roer nu 75 gram chocolade pepernoten (die andere 25 gram gebruik ik als versiering) door het beslag heen en giet het over de speculaas bodem. Giet als laatste de karamelsaus in dunne slierten over het beslag heen en bak de cheesecake gaar in ongeveer 60 minuten.

Laat de cheesecake volledig afkoelen en laat hem dan nog eens 4 uur opstijven in de koelkast!

Ik versier de cheesecake nog met extra pepernoten en extra caramelsaus!

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

Cheesecake met red velvet cookie dough bodem

Speculaas crumble met mandarijn

PS: Bewaar dit recept op pinterest!

Een gedachte over “Cheesecake met chocolade pepernoten en salted caramel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.