Smores cheesecakes

Kleine cheesecakes getopt met pure chocolade ganache en een gebrande marshmallow, de perfecte combinatie! Deze smores cheesecakes zijn super makkelijk om te maken en kunnen vrijwel niet mislukken!

Ingrediënten smores cheesecakes: (voor 12 cheesecakes)

Voor de cheesecakes:

 • 150 gram maria koekjes (of andere droge biscuit koekjes)
 • 50 gram gesmolten ongezouten roomboter
 • 80 gram fijne suiker
 • 300 gram roomkaas (ik gebruik Philadelphia)
 • 2 eieren
 • 50 gram slagroom
 • 1 eetlepel vanille extract

Voor de smores topping:

 • 60 gram pure chocolade
 • 120 gram slagroom
 • 12 marshmallows

Hoe maak je deze smores cheesecakes?

Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht)

Verkruimel als eerste de maria koekjes in een keukenmachine of blender. Als je geen keukenmachine of blender hebt kan je ze nog altijd in een ziplog zakje doen en er op slaan met een grote lepel, dit duurt iets langer maar geeft hetzelfde resultaat. Voeg 50 gram gesmolten boter en 20 gram suiker toe aan de koek kruimels en roer het goed door elkaar.

Verdeel het kruimel mengsel over 12 cupcake papiertjes en druk de bodem stevig aan met een lepel. Plaats de vormpjes in de oven voor 5 minuten.

Maak ondertussen het cheesecake beslag; klop de roomkaas los met de handmixer in een ruime kom. voeg vervolgens stuk voor stuk de eieren toe. Zodra de eieren zijn opgenomen door de roomkaas kan je de rest van de ingrediënten toevoegen: de suiker, slagroom & vanille extract. Mix op de hoogste stand voor 4 minuten.

Wanneer de koek bodem gebakken is verdeel je het cheesecake mengsel over de vormpjes. Zet ze wederom in de oven en bak de cheesecakes in 15 tot 20 minuten gaar in het midden van de oven.

Terwijl de cheesecakes in de oven staan kan je de chocolade ganache maken. Smelt de pure chocolade samen met de slagroom au bain marie en laat in de koelkast afkoelen

Zodra de cheesecakes gebakken en afgekoeld zijn is het tijd om de smores cheesecakes in elkaar te zetten. Begin met het verdelen van de pure chocolade ganache over de cheesecakes.

Verkruimel nog wat maria koekjes over de ganache heen en plaats de marshmallow er op. (ver) Brand de marshmallows voorzichtig met een aansteker.

That’s it!

Bewaartip: bewaar deze smores cheesecakes voor 3 tot 4 dagen in de koelkast.

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

Cheesecakes met vruchtenswirl

Cheesecake met red velvet cookie dough bodem

PS: bewaar dit recept op pinterest!

Join the Conversation

 1. “Bewaartip: bewaar deze smores cheesecakes voor 3 tot 4 dagen in de koelkast.” – Wie kan hier 3 tot 4 dagen afblijven!?

  1. Hahha ik dacht schrijf het er maar bij voor de zekerheid 😂

 2. Echt te lekker deze!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: