Sorbetijs van bosvruchten met maar 2 ingrediënten

Sorbetijs van bosvruchten met maar 2 ingrediënten

Een makkelijk en snel recept voor sorbet ijs. Met maar 2 ingrediënten is dit ijs binnen aan half uur op tafel gezet. Daarnaast is het ook nog eens gezond; door het zoete fruit is het niet nodig om er extra suiker aan toe te voegen.

Ingrediënten sorbetijs van bosvruchten: (voor 4 personen)

  • 400 gram bevroren busvruchten (Zelf gebruik ik 100 gram blauwe bessen, 100 gram frambozen, 100 gram aardbeien en 100 gram bramen)
  • 200 milliliter water
  • optioneel: een beetje agave siroop

Hoe maak je het?

Als je vers fruit gebruikt, vries dit eerst in. Het makkelijkste is om dit in een afsluitbaar zakje te doen zodat er geen ijskristallen om het fruit vormen (als dit wel gebeurt gaat het blenden straks wat moeizamer) . Als je kant en klaar diepvriesfruit gebruikt kan je deze stap natuurlijk overslaan.

Doe het fruit en het water in de blender en mix op de hoogste stand. Roer er af en toe even in. Blijf mixen totdat het geheel glad is. Voeg eventueel ook de agave siroop naar smaak toe.

Doe het sorbet ijs in een vorm (ik gebruik een cakevorm) en stop het voor een half uur in de diepvries.

That’s it!

Serveertip: Serveer met vers fruit en agave siroop



4 thoughts on “Sorbetijs van bosvruchten met maar 2 ingrediënten”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.