In deze eenvoudig te maken dessert glaasjes komen de smaken van romige cheesecake, knapperige havermout crumble en warme gekarameliseerde appels samen in ƩƩn verukkelijk hapje. Of je ze nu serveert als toetje voor een speciale gelegenheid of gewoon om jezelf te verwennen, deze cheesecake glaasjes vallen altijd in de smaak!
Welke roomkaas kan je het beste gebruiken?
We willen voor deze glaasjes een stevig cheesecake beslag aangezien deze cheesecake niet gebakken wordt. Het is dus belangrijk dat je een stevige roomkaas hebt, anders zakt je toetje in. Ik gebruik voor deze glaasjes de Original variant van Philadelphia.


Caramelsaus als topping
Om deze toetjes af te maken drizzle ik er altijd nog wat extra caramel overheen, voor een extra mooi en smaakvol effect. Caramel kan je natuurlijk kant en klaar komen of zelf maken. Hier deel ik het recept met jullie van mijn favo caramelsaus.
Appel crumble cheesecake glaasjes
Course: Geen categorie4
personen30
minutes40
minutes300
kcalCheesecake glaasjes met gekarameliseerde appel en een knapperige havermout crumble
Ingrediƫnten
- Voor de cheesecake laag
250 gram roomkaas
100 milliliter slagroom
100 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
- Voor de appellaag
2 grote appels
1 theelepel kaneel
50 gram licht bruine basterdsuiker
25 gram roomboter
- Voor de haver crumble
100 gram havermout
60 gram kristalsuiker
40 gram roomboter (kamertemperatuur)
- Extra
100 milliliter caramelsaus
Hoe maak je deze desserts?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Begin met de haver crumble: doe de havermout, kristalsuiker en de roomboter samen in een kom en kneed dit tot een kruimeling deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de haver crumble. Zet de bakplaat in de oven voor 10 tot 15 minuten (tot dat de crumble goud kleurt). Wanneer de crumble is afgekoeld kan je deze verkruimelen met je handen.
- Doe de overige roomboter in een pan en laat dit smelten. Snij andertussen de appels in kleine partjes. Voeg de appel toe aan de pan samen met de kaneel en de suiker. Bak de appels tot dat deze zacht zijn en blijf tussendoor goed roeren.
- Voor de cheesecake laag: Meng de roomkaas samen met de slagroom, poedersuiker en het vanille extract met behulp van een handmixer. Blijf mixen tot dat je een glad beslag krijgt.
- Verdeel het cheesecake beslag over 4 glaasjes, vervolgt door de gekarameliseerde appel en maak het af met de haver crumble. Voor een extra finishing touch kan je het afmaken met karamelsaus. (klik hier voor het recept)
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest.
Heerlijk.