Gesuikerde aardbeien

Aardbeien met een crunchy suiker laagje! Heel erg makkelijk om te maken met maar 3 ingrediënten die je gewoon in huis hebt.

Ingrediënten gesuikerde aardbeien:

  • 200 gram fijne kristal suiker
  • 60 milliliter water
  • Ongeveer 200 gram aardbeien

Hoe maak je deze candy aardbeien?

Was als eerste de aardbeien goed met water en droog ze met keukenpapier. Zorg ervoor dat ze goed droog zijn, anders blijft de suiker laag niet goed zitten.

Doe de suiker en het water samen in een steelpan en zet het vuur op een hoge stand. Het suiker en het water moet uiteindelijk gaan koken.

Als eerste lost de suiker op en daarna gaat het bubbelen. Om een harde suiker laag te krijgen over je aardbeien moet je het mengsel verhitten tot 150 graden. Het is makkelijk om hier een food thermometer bij te gebruiken.

Heb je net zoals mij geen thermometer? Blijf dan goed naar de suiker kijken. zodra je ziet dat de suiker ietsje verkleurt (bruin) Zet dan direct het vuur uit.

Dip nu de aardbeien in het suiker mengsel. Ik doe voor het gemak een stokje in de aardbeien steken maar je kan net zo goed een vork gebruiken. let er wel op dat dit extreem warm is, dus ben voorzichtig!

Leg de aardbeien op een stuk bakpapier en laat de aardbeien drogen voor 10 minuten.

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Super handig! Dank je wel voor het delen! Ik ga het binnenkort proberen!

    1. Wat leuk!! ❤️

  2. Hoe maak ik hierna mij pan schoon😬

    1. Hahaha ja dat is nog wel een dingetje! Ik verwarm het weer en voeg vervolgens water toe.. even mee laten koken en wegschudden

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: