Met maar 3 ingrediënten heb je deze pure chocolade truffels in een handomdraai gemaakt. Super simpel en erg lekker. Deze pure chocolade truffel bonbons zijn ook nog eens leuk om te serveren bij de aankomende feestdagen!
Ingredienten pure chocolade truffels:
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram slagroom
- 50 gram pistache nootjes
Hoe maak je deze pure chocolade truffels?
Breek de pure chocolade in stukjes en smelt ze samen met de slagroom au bain marie. Je kan er ook voor kiezen om het in de magnetron te smelten, roer het dan om de 10 seconden even goed door totdat de pure chocolade gesmolten is.
Laat de chocolade ganache nu voor minstens 3 uurtjes afkoelen in de koelkast.
Hak ondertussen de pistache nootjes fijn met een groot mes en bestrooi ze eventueel met een beetje zout.
Wanneer de pure chocolade ganache voor minstens 3 uur in de koelkast heeft gestaan is het als het goed is een stevig en stijf ‘beslag’. Rol ongeveer 12 balletjes van dit beslag. Rol de balletjes vervolgens in de gehakte pistache nootjes.
That’s it!
Bewaartip: Bewaar de pure chocolade truffels voor 3 dagen in de koelkast

Misschien vind je dit recept ook leuk?
Nutella koekjes met 3 ingrediënten
PS: Bewaar dit recept op pinterest!
Dat ziet er heerlijk uit! Een goed idee voor de feestdagen!😊